Kiváló ütemben működik a berlini Tesla gyár is

0

A Tesla egy tweetben tette közzé, hogy a Gigafactory Berlin elérte a heti háromezer elektromos autó gyártási ütemét.

Néhány nappal ezelőtt a Tesla szintén a Twitteren publikálta, hogy a texasi gigagyárukban elérték a heti háromezres darabszámot. Legutóbb júniusban ismertette a Tesla, hogy a texasi gigagyárában elérték a heti ezer darabos gyártási volument, majd azóta csak annyit közöltek november elején, hogy elkészült a húszezredik Model Y. 

A heti 3000 legyártott jármű pedig éves 150 000 darabot jelent. Jelenleg.

Kezdetben a Tesla tervei között a heti 5000 darabos gyártási szám szerepelt 2022 év végére. Tisztán láthatjuk, hogy ez a szám nem fog összejönni Elon Musk csapatának, de a következő hetekben akár el is érheti ezt a célt. Így akár a 75 000 darab legyártott Model Y is meglehet 2023 első negyedévében, ahogy azt a Tesla eltervezte.

A Tesla Gigafactroy Berlin jelenleg csak a Model Y-t gyártja. Pletykák szerint, ha a Tesla eléri a heti 5000 darabos gyártási volument, úgy az autógyártó várhatóan új modellekkel bővíti a német gyár gyártási ütemtervét.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!