Íme a 3 megawattos MCS töltőcsatlakozó

0

A svájci székhelyű BRUGG eConnect és Cavotec vállalat egy ultragyors töltőrendszert mutatott be 3 MW teljesítményű nehéz tehergépjárművekhez és akár hajókhoz a Bauma szakkiállításon.

A töltőrendszerhez a két vállalat által Oslóban bemutatott Megawatt Charging System (MCS) csatlakozóját használják. A masszív csatlakozót 3000 amperes töltőáramig tervezték, ami 1250 voltos maximális feszültség mellett 3,75 MW (elméleti) töltési kapacitást garantál.

A BRUGG eConnect és a Cavotec vállalat szerint a rendszert három különböző teljesítményszintre tervezték, 350, 1000 és 3000 amperre, de a tényleges töltési teljesítmény a töltendő jármű akkumulátorfeszültségétől függ. Eddig a jelenlegi vagy bejelentett járművek egyike sem éri el az MCS-ben lehetséges 1250 voltot, de a jövőben ez merőben megváltozhat.

A 3000 A használatánál a rendszer tartalmaz egy aktív hűtőrendszert a kábel és a csatlakozó számára. A hűtőfolyadékhoz a BRUGG eConnect víz-glikol oldatot használ.

Az MCS-t számos ágazatban tudják majd a jövőben használni. A Baumában bemutatott rendszer egy működő prototípus melyet már 2023 januárjától meg is lehet rendelni.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!