Gond a Toyotánál. Újragondolják az EV-stratégiájukat

0

Egy bennfentes szerint a Toyota berkein belül nem úgy mennek a dolgok ahogyan azt eltervezték és eszeveszett tempóban próbálják újragondolni a vállalat EV-stratégiáját.

Teszi mindezt annak ellenére a Toyota, hogy szeptember elején bejelentette az autógyártó, hogy megduplázza az elektromos autók gyártására vonatkozó számait és továbbra is fenntartja a 2021-ben bejelentett 38 milliárd dolláros elektromosítási tervét. Most azonban a japánok rájöttek, hogy a Teslán kívül még akadnak olyan autógyártók akikkel fel kell venni a versenyt.

A pletykákat a Reuters ismertette a stratégiaváltásról tudó négy személyre hivatkozva akik elmondták, hogy a Toyota valóban módosítani fogja a korábban bejelentett tervét és újra elosztja a 38 milliárd dollárját, hogy azt még jobban felhasználhassa. Továbbá a jelentésből az is kiderült, hogy a Toyota már leállította a tavaly bemutatott 30 elektromos autó további munkálatait, de néhány modellé tovább folytatódik.

A forrásokra hivatkozva a Toyota egy külön munkacsoportot is létre hozott, amelynek feladata az eredeti tervek javításának előterjesztése. Természetesen a Reuters megkereste a Toyotát, hogy nyilatkozzanak a felvetődött hírekre, de az autógyártó vállalat röviden és tömören az alábbiakat válaszolta: „A szén-dioxid-semlegesség eléréséhez elengedhetetlen a Toyota saját technológiája – valamint az a munka, melyet számos beszállítóval és partnerrel végzünk.”

Tény, hogy a Toyotának van saját, testre szabható elektromos járműplatformja ami a bZ4X SUV-ban debütált, így nincs olyan távol a riválisoktól mint azt egyesek gondolnák. Az a tény pedig, hogy tavaly bejelentette a 30 elektromos autó piacra dobásának merész tervét, azt jelentette, hogy a vállalaton belül szemléletváltás történt, amit kétségtelenül a Tesla folyamatos piaci sikere váltott ki.

A tervek újragondolásra természetesen jelentős késéseket szül, de a radikális irányváltás egyáltalán nem ismeretlen fogalom az autógyártásban. Ezért késhet a nagyobb volumenű bZ4X sorozatgyártása is.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!