Túl van első repülésén a XPeng repülő autója

0

A XPeng a legutóbbi, Kínában megrendezett Tech Day rendezvényét követően végre megoszthatjuk a videofelvételeket az AeroHT csapata által épített legújabb generációs eVTOL repülő autóról.

Az egyedülálló eVTOL, amely képes az utakon közlekedni és a levegőben is navigálni, először az XPeng 1024 Tech Day rendezvényén, 2021 -ben mutatkozott be. Az idei bemutatón olyan hírek is szárnyra kaptak, melyek szerint az XPeng AeroHT csapata a hatodik generációs eVTOL tervezését a vízszintes kétrotoros szerkezetről egy új elosztott többrotoros konfigurációra fejlesztette. Továbbá a XPeng azt a hírt is megosztotta, hogy az eVTOL általános rendszertervezési összetettségét egyszerűsítették a repülés közbeni nagyobb biztonság érdekében.

A lenti videóban látni, ahogy a XPeng repülő autójának a prototípusa kihajt az aszfaltra, bekapcsolja a propellereit és függőlegesen felszáll miközben a kínai autógyártó AeroHT csapata lélegzetvisszafolytva nézi az első repülést. Igaz, hogy a repülő autó nem mozog túl sokat, de érdekes látni, hogy merre halad a technológia. Eddig ilyen repülő autót csak a Jetson családban láthattunk melyre talán mindenki emlékszik.

Rengeteg remek technológia készül a XPeng kínai autógyártótól, ezért javasoljuk, hogy ha időd engedi akkor nézd meg a teljes bemutatót.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!