Bajban a Toyota, hatszorosára növeli a bZ4X gyártási számát

0

Úgy tűnik, hogy a világ legnagyobb autógyártója végre reagál a gyorsan változó autóiparra. Azonban van egy kis bökkenő.

A Toyota fontolóra vette, hogy az első teljesen elektromos modelljének, a bZ4X SUV-nak a gyártását felpörgeti, de a terveket ismerő forrás szerint mindez csak 2025-ben valósul meg. Igen, 2025-ben!

A Reuters a hét elején tette közzé azt a hír, hogy a Toyota az elektromos autóinak stratégiai változtatását fontolgatja, miután látta a Tesla és más autógyártók hatalmas lendületét a virágzó elektromos autók piacán. Nem titok, hisz mindenki tudja, hogy az elmúlt években a Toyota volt az egyik leglassabban haladó autógyártó a teljesen elektromos járművek bevezetése és gyártása terén.

A Toyota úttörő szerepet játszott a hibrid piacon a Prius bevezetésének idejében, mostanában azonban nincs ekkora sikere a japán autógyártónak az elektromos autók terén. Az első elektromos autójának, a bZ4X-nek le kellett állítania a gyártását, amit azóta már újraindítottak. A Cox Automotive harmadik negyedéves EV értékesítési jelentése szerint pedig a Toyota mindössze csak 232 darab bZ4X-et adott el 2022-ben.

A Toyota ügyét jól ismerő források szerint a Toyota azt fontolgatja, hogy felpörgeti a bZ4X elektromos SUV-jának a gyártását. De nem mostanában.

A Reuters jelentésében az áll, hogy a Toyota csak 2025-ben kezd bele az elektromos modelljének felpörgetett gyártásába. A Toyota stratégiáját ismerő személy szerint, „a japán autógyártó azt fontolgatja, hogy 2025-től hatszorosára vagy tizenkétszeresére növeli a bZ4X elektromos crossoverének gyártását a jelenlegi havi ezer darabról. Mindezt csak akkor, ha biztosítani tudja a szükséges alkatrészeket, beleértve a félvezetőket is.”

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!