Így lehet tisztán elektromos motor az öreg Simsonból

0

A berlini startup, a Second Ride utólag beépíthető szettjeivel visszatérhet az elektromos jelenbe az NDK klasszikus Simson motorja.

A Second Ride nevű startup céget Carlo Schmid és Sebastian Martel alapította, hogy saját fejlesztésű, utólag beépíthető szettekkel új életre lehessen kelteni a Simson S50, S51 valamint a Schwalbe KR51/2 motorokat.

Az átalakításhoz először a kétütemű motort kell eltávolítani melyet egy kompakt, jól illeszkedő villanymotor vált. Majd a jobb oldali kormánymarkolatra egy új, kis kijelzős gázkar költözik és az ülésben található 1,9 kWh-s akkumulátort kell bekötni a karbantartásmentes villanymotorba. Az elektromos motor csúcsteljesítménye 4 kW, így segédmotorként használható.

A Second Ride csapata szerint a tisztán elektromos Simson akár 50 kilométert is meg tud tenni egyetlen feltöltéssel, sőt akár 85-90 km/órás végsebességgel is roboghatunk. Azaz roboghatnánk zárt pályán, mivel a segédmotorok csak 40-el mehetnek a közúton.

A rossz hírünk pedig az, hogy meglehetősen drága az átalakító szett az elektromos Simson motorhoz. A Second Ride 2690 eurót kér idén az átalakító készletért, majd jövőre 2990 euróra emelkedik a kitt ára. Ezért az összegért azonban méretpontos és kiváló minőségű alkatrészeket kap a vásárló, két éves garanciával.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!