Ekkor mutatkozik be a Mercedes-Benz EQE SUV

0

A Mercedes-Benz közzétette az első hivatalos fotókat a 2023-as tisztán elektromos EQE SUV belteréről, és bejelentette a csillagos márka, hogy a modell világpremierje 2022. október 16-án lesz.

A Mercedes-Benz idén májusban indított egy teaser kampányt az EQE SUV elektromos modelljéről, azonban eddig csak egy vázlatos képet láthattunk. Most viszont a csillagos márka közzétett néhány képet az EQE SUV belteréről és a Mercedes állítása szerint az újdonság kategóriája egyik legtágasabb modellje a fejtér, lábtér és a könyöktér tekintetében. Mindez nyilvánvalóan a dedikált EV-platformnak köszönhető, ami lehetővé tett a tervezőknek és a mérnököknek, hogy maximalizálják a belső teret egy azonos méretű belsőégésű SUV-hoz képest.

Tervezési szempontból a belső tér nem okoz meglepetést, mivel nagyon hasonló az EQE szedánhoz, melyet az EQS szedán ihletett. Az EQE SUV belül „hiperanalóg témát” mutat be a digitalizált belső térnek köszönhetően, amely opcióként kínálja az MBUX Hyperscreent.

A Mercedes-Benz EQE SUV belső tere ötféle színű kárpittal rendelkezik, amely harmonikusan ötvözi a meleg és hideg tónusokat. Opcionálisan elérhető lesz a Hyperscreen, azaz a vezető és az első utas számára készült monitorok és egy központi kijelző egy monitor alatt kombinálva.

Pontos műszaki információk egyelőre nem láttak napvilágot, de a hajtáslánc várhatóan változatlan formában kerülnek át az EQE szedánból. Mindez azt jelenti, hogy a crossover két összkerékhajtású AMG-változatot – a 476 lóerős EQE 43-at és a 688 lóerős EQE 53-at, valamint egy alap hátsókerékhajtású EQE 350-et kap, egyetlen 292 lóerős villanymotorral. Az akkumulátor kapacitása várhatóan minden esetben 90,6 kWh lesz.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!