A Volkswagen szerint szoros lesz a verseny a Teslával

0

A Volkswagen vezére, Herbert Diess elismerte a Tesla erősségeit, de megjegyzi a VW előnyeit is.

Az elektromos autók piacra egyre érdekesebbé válik, ahogy egyre több autógyártó meg akarja hódítani a Tesla dominanciáját. Természetesen a Volkswagen az egyik nagy kihívója a kaliforniai e-autógyártónak, de ahogy az első negyedéves számokból kiderült, a németek még közel sem járnak ott ahol a Tesla.

A Reuters legfrissebb értesülései szerint a Volkswagen-csoport vezérigazgatója, Herbert Diess a közelmúltban megjegyezte, hogy a Tesla „nagyon sok folyamatban” kétszeres sebességgel dolgozik. Erre kontrázva a VW elhatározta, hogy mielőbb felgyorsítja az üzemei átállását és szakképzett munkaerővel tölti azokat fel. Diess ismét megjegyezte, hogy a Tesla egyik nagy előnye az „üres lappal indulás”, azaz a kaliforniai e-autógyártónak nem kell belsőégésű autókkal „szenvedni”.

Továbbá Diess egyértelmű jeleit látja a növekedésnek, azonban szoros versenyre kell készülni kettejük között. „A mi oldalunkról is sok jön… nagy lendülettel. Minden bizonnyal szoros lesz a verseny a következő években.” – nyilatkozta Diess.

Egyértelműen az idő döntheti el, hogy a jövőben melyik cég tudja a legtöbb elektromos autót eladni. A tisztán elektromos autók növekedéséhez rendkívül fontos dolog a kapacitás és a járművek jövedelmezősége is. Herbert Diess még májusban megjegyezte, hogy az elektromos autók haszonkulcsa a vártnál korábban megegyezhet a belsőégésű autókéval. „Arra számítunk, hogy az e-mobilitás üzletágunk a tervezettnél korábban eléri a belsőégésű motorral szerelt üzletágunk jövedelmezőségét. E-mobilitási eszközkészleteinket széles körben terjesztjük és egyre több üzemet alakítunk át. Továbbá a technológiánkat olyan versenytársaknak adjuk el, mint a Ford.”

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!