Elképesztő gyorsulása lesz az első elektromos Bentley-nek

0

A Bentley elárulta, hogy elképesztő gyorsulásra lehet számítani az első tisztán elektromos autójával, azonban ha ez túl gyors akkor a vevő kérheti lassabb verzióban is az autót.

Azt már január vége óta tudjuk, hogy 2025-ben érkezik meg a Bentley első, tisztán elektromos autója. Melyről eddig nem sokat árult el a luxusmárka. Egészen máig.

Adrian Hallmark, a Bentley vezérigazgatója szerint az első elektromos autójuk akár 1400 lóerőre és akár 1,5 másodperces 0-100 km/órás gyorsulásra is képes lesz. Azonban Hallmark kiemelte, hogy nem a gyorsulás lesz az elektromos Bentley fő értékesítési pontja.

Az Automotive Newsnak adott interjújában a vezérigazgató elmondta, hogy nem a gyorsulás brutalitása fogja meghatározni az autót. Fő jellemzője inkább az „igény szerinti hatalmas nyomatékból származó, könnyed előzési teljesítmény”. Továbbá Hallmark elmondta, hogy a vásárlók egy lassabb, 2,7 másodperces sprintidővel rendelkező verzióra is számíthatnak . „Ha most 650 lóerősek vagyunk a GT Speeddel, akkor a BEV-vel ennek a duplája leszünk. De a 0-ról 100 km/órás sebességre való gyorsulás szempontjából csökkenő hozamokat látunk. A probléma az, hogy kényelmetlen. És ilyen szinten egyszerűen émelyítő lesz.”

Hallmark megjegyezte, hogy az elektromos modelljük formatervét a a Bentley jelenlegi megjelenéséhez képest frissítik, anélkül, hogy követnék az EV-trendet. „Amit nem fogunk csinálni, az az, hogy megpróbáljunk úgy kinézni, mint az elektromos autók többsége” – mondta a vezérigazgató.

A Bentley első elektromos autója az Audi által fejlesztett PPE platformra fog épülni. Hallmark szerint a Bentley attribútumait  „már a kezdetektől fogva belesütötték”. A platform adja a márkának „magát az akkumulátortechnológiát, a hajtásegységeket, az autonóm képességeket, a hálózatba kapcsolási képességeket, a karosszériarendszereket és azokban néhány újítást.”

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!