Három hét után újraindul a Teslák gyártása Kínában

0

Három héttel a leállás után, elkezdenek visszatérni a dolgozók a Tesla Giga Sanghaj üzemébe ahol elindulhat a termelés.

A Reuters legfrissebb jelentése szerint ma újraindulhat a termelés a Tesla sanghaji gyárában. Az ügyet ismerő források szerint a Teslának azt mondták, hogy hétfőn újra megnyílhat az üzem.

A Tesla még március 28-án volt kénytelen bezárni a kínai gyárát, majd a lezárást határozatlan időre meghosszabbították. Egyes jelentések arról szólnak, hogy a Tesla gyára már a mai napon újraindulhat, míg mások attól tartanak, hogy beletelhet néhány napba amíg felfuttatják a termelést.

A Reuters névtelen forrásai alapján a Tesla hivatalosan is zöld utat kapott az újranyitási tervek előkészületeihez. Egy másik forrás a Reutersnek azt mondta, hogy a Tesla csak egy műszakkal indíthatja újra a gyárát, majd lassan haladhat a teljeskörű termelés felé. Sem a Tesla, sem a sanghaji kormány illetékesei nem válaszoltak a Reuters cikk megjelenésekor a kommentárkérésre.

Továbbá a Reuters azt is megjegyzi, hogy a Tesla történetének egyik leghosszabb szünete volt a jelenlegi 2019 vége óta. Ha igazak a Reuters értesülései akkor a három hét lezárás miatt a Tesla eddig több mint 50 ezer autót nem tudott legyártani.

Jelenleg Kínában tömeges zárlat van érvényben az új megbetegedések megugrása miatt. Sajnos egyre nagyobb az ellenérzés a lezárások miatt, mivel az emberek hetek óta szinte az otthonaikba vannak zárva, az élelmiszer és a készletek pedig szűkössé váltak.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!