Megszűnt az ingyenes parkolás zöld rendszámmal Siófokon

0

Mától, azaz 2022 március 1-től megszűnt az ingyenes parkolás a zöld rendszámmal ellátott autóknak Siófokon.

Jelenlegi 2022 január végi adatok alapján, 44 032 darab zöld rendszámot adtak ki összesen Magyarországon. Ebből a legtöbb a tisztán elektromos modell. Egészen pontosan 22 397 darab 5E kategóriába tartozó, tisztán elektromos autó rója Magyarország útjait.

Jogosan tehetjük fel a nagy kérdést, hogy ez a szám elért egy kritikus tömeget? Ugyanis egyre több nagyváros szünteti meg az eddig kiválóan működő kedvezményeket melyeket a zöld rendszám biztosított. Az egyik legismertebb előnye a zöld rendszámnak az ingyenes parkolás. 2022 januárjától Ajka szüntette meg, majd később Pécs városa jelezte, hogy csak a zöld rendszámos hibridektől vonja meg az ingyenes parkolást.

Mától pedig Siófok városvezetése is megszűntette az ingyenes parkolást a városban. Siófokon szeptember 15-től május 15-ig munkanapokon 7:00-18:00-ig, míg a nyári szezonban a hét minden napján éjjel-nappal fizetni kell a parkolásért. A díjköteles várakozási területek Siófok Város Önkormányzata Parkolási Rendeletének előírásai szerint kerültek kijelölésre, I. és II. díjövezetbe sorolással melyet az alábbi .pdf dokumentumban lehet megnézni.

Viszont a dokumentum említ egy még fontosabb változást:

Tehát tessék odafigyelni a Balaton-parti parkolásra, ugyanis Tihany és Balatonfüred után már Siófokon is jegyet kell váltanunk, ha olyan helyen parkolunk az elektromos autónkkal.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!