Zöldenergiát használ e-autói nyilvános töltéséhez a Hyundai

0

A Hyundai olyannyira komolyan gondolja a zéró emissziós elektromos autózást, hogy aki a Charge myHyundai szolgáltatáson keresztül tölt, az mindenképp zöldenergiát kapjon.

A Hyundai a napokban jelentette be, hogy megújuló forrásokból származó villamos energiát integrálja a Charge myHyundai szolgáltatásába. Azaz a Charge myHyundai segítségével végzett minden egyes töltés után a vállalat a felhasznált mennyiségnek megfelelő zöldáramot táplál vissza a hálózatba. Mindez a Digital Charging Solutions (DCS) által biztosított zöld töltési lehetőségnek köszönhető.

A Hyundai garantálja, hogy a felhasznált energia valóban környezetbarát és kizárólag származási garanciával rendelkező energiát használ. Ez egy független tanúsítvány, amely hitelesíti a töltéshez használt, szél- vagy naperőművekből származó villamos energia eredetét.

A Charge myHyundai hálózata több mint 300 000 töltőpontot foglal magában 29 európai országban. A applikáció lehetővé teszi a Hyundai ügyfelei számára, hogy a nyilvános töltéseket az applikáció segítségével kezeljék, majd a költségeket havonta számlázva rendezhesse a tulajdonos.

A zöldenergia bevezetése a nyilvános töltési szolgáltatásba még közelebb hozza a Hyundai-t a fenntartható jövőre vonatkozó elképzeléséhez. Egy olyan jövőhöz, amelyben a tervek szerint 2045-re az egész csoport szén-dioxid-semlegessé válik.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!