20 millió forint fölött várható a Volkswagen ID.Buzz indulóára

0

Várhatóan a tisztán elektromos Volkswagen kisbusz, az ID.Buzz 60 000 euró körül fog debütálni Németországban.

Január végén a Volkswagen haszongépjármű-ágazata, a Volkswagen Nutzfahrzeuge osztott meg egy kis videót, melyben álcafóliával letakart ID.Buzz tisztán elektromos kisbuszok indulnak el a hannoveri összeszerelő üzemből Spanyolország felé. Ugyanis a világpremier itt van a nyakunkon ami március 9-én lesz.

özel öt évet kellett erre a pillanatra várni, ugyanis a Volkswagen 2017-ben Detroitban mutatta be először a híres kisbuszának a tisztán elektromos tanulmányváltozatát. Akkor a VW a 2022-es évet tűzte ki premier évnek. Nos úgy tűnik, hogy a német autógyártó tartani tudja az előre belengetett időpontot.

Most, hogy egyre közelebb vagyunk a bemutatóhoz az ID.Buzz árai is szárnyra kaptak. Igaz, hogy a végső árakat csak a bemutató után tudjuk meg, de addig is az ID.Buzz nevet viselő elektromos kisbusz ára vélhetően 60 000 euró, azaz nagyjából 21 millió forint körül indul. Németországban a támogatások levonása után ez az ár nagyjából 50 000 euróra mérséklődhet.

A moduláris elektromos platformon alapuló új modellre a megrendelések májustól adhatók le, a piaci bevezetés pedig szeptemberre várható – erről az Automobilwoche számolt be vállalati körökre hivatkozva.

Hivatalosan egyelőre semmit nem tudni az elektromos ID.Buzz modellről, feltételezhető azonban, hogy az újdonság részben a már ismert elektromos motorokkal és akkumulátorral lesz felszerelve.

A pletykák java szerint az olcsóbb modell egy 60 kWh-os akkumulátorral lesz felszerelve, ami WLTP szerint körülbelül 300 kilométer megtételére lesz elegendő egyetlen feltöltéssel. A VW elképzelése szerint ez a modell alkalmas lesz közlekedésre a nagyobb városokban, vagy akár kisebb kirándulásokhoz. A nagyobb hatótávolságú modellbe egy 100, vagy 111 kWh-os akkumulátort tervez építeni a Volkswagen, ami a WLTP szerinti 500 kilométeres hatótávolsággal teljes mértékben alkalmassá teszi a buszt a nagyobb utak megtételére is.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!