Jövő héttől indul a fizetős töltés a Stop Shop e-autó töltőin

0

Jövő héttől elindul a fizetős töltés a Stop Shop elektromos autó töltőin.

Az ingyen dolgokat mindenki szereti, még az is aki tagadja. Így van ez a forradalminak számító elektromos autózás témakörében is. Sokan hozzászoktak, hogy kezdetben ingyenesen lehetett használni az akkor szegényesen telepített töltőket. Azonban az évek előrehaladtával egyre több e-autó töltő lett Magyarországon is, és idővel bevezették a fizetős töltést. Ráadásul 2022 januárjától, bár ez a lakossági árakban egyelőre nem tapasztalható, jelentősen megemelkedett az elektromos áram díja.

Viszont vannak olyan régi és új e-autó tulajok, akik ezt a lépést nem tudják elviselni. Úgy gondolják, hogy nekik alanyi jogon jár az ingyenes töltés. Volt is nagy öröm, mikor tavaly december elején 14 helyszínen 116 töltőponton nyitotta meg a Stop Shop az ingyenes töltőit az e-autósok előtt. Az ünnepi bevásárlást a Stop Shop azzal is kívánta segíteni és kényelmesebbé tenni, hogy a kezdeti teszt időszakban ingyenes töltést biztosított vásárlói részére. Ugyanakkor sajnos az említett időszak sikerei mellett azt lehetett tapasztalni, hogy többen visszaéltek ezzel a gesztussal, és üzemszerűen, szinte mértéktelenül, a nyitvatartási időn kívül is, kizárólag az ingyenes töltés céljából vették igénybe a Stop Shopnál elhelyezett töltőket. Ma már senki nem kérdőjelezi meg, hogy a színvonalas szolgáltatás nyújtása hosszú távon ingyenesen nem fenntartható, ezért döntött úgy a Stop Shop vezetősége, hogy februárban a megszokott kényelmi szolgáltatások mellett, de fizetősre állítva kínálja a szolgáltatást a vásárlók részére.

Jelenleg a Stop Shop töltőhálózatának átállítása zajlik. 2022. február 7-étől a szolgáltatás eseti töltéssel és applikáción keresztül is igénybe vehető lesz, mint azt az üzemeltetőtől, az Emobility Solutions-től megtudtuk. A Stop Shop célja az, hogy hamarosan a jármű töltést más szolgáltatók rendszereiből is közvetlenül és kényelmesen el lehessen indítani.

A 14 helyszín:

  1. Békéscsaba
  2. Budapest Hűvösvölgy
  3. Budapest Óbuda
  4. Budapest Újpest
  5. Debrecen
  6. Érd
  7. Gödöllő
  8. Hatvan
  9. Keszthely
  10. Miskolc
  11. Nagykanizsa
  12. Nyíregyháza
  13. Szolnok
  14. Veszprém
e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!