Partnereket keres a Sony az e-autópiacra való belépéshez

0

A Sony bejelentette a Sony Mobility részleg megalakulását, amellyel beléphet az elektromos autók világába.

A Sony egy teljesen elektromos hajtású 7 üléses SUV-koncepciót mutatott be idén a 2022-es Las Vegas-i Consumer Electronics Show rendezvényen. A CES-en bemutatott autóról a Sony nem sok mindent árult el, de annyi biztos, hogy tengelyenként egy-egy 268 lóerős elektromos motor biztosítja a meghajtást.

A 7 személyes prototípus elkészítéséhez a Sony olyan nemzetközi vállalatokkal működött együtt mint a Magna Steyr, Bosch, Valeo vagy az Almotive. A január eleji CES-en a Sony bejelentette a Sony Mobiliti részlegének megalakulását, mellyel a szórakoztatóipari vállalat a lehetséges belépését vizsgálja az elektromos autók világába. További hírek szerint pedig új partnereket keresésébe kezdett, akik segíthetnek a gyártási tevékenységek kiépítésében.

Az Automotive News legújabb cikke szerint a Sony komolyan fontolgatja a belépését az elektromos autók rohanó világába. A Sony Mobility részlegét vezető szerint a termékekkel és a bevezetési dátumokról egyelőre korai lenne beszélni, de elárulta hogy a vállalatnak gyorsan kell cselekednie ha sikeres akar lenni az elektromos autók világában.

Kavanisi Izumi így nyilatkozott: „Az EV-k figyelmen kívül hagyásának kockázatát nagyobbnak látjuk, mint az általuk jelentett kihívást. Megértjük, hogy a gyorsaság fontos a döntés meghozatala szempontjából.” A vezető azonban nem tudta megerősíteni, hogy az év vége előtt születik-e végleges döntés a Sony elektromos üzletágának jövőjét illetően. De megerősítette, hogy ha arra kerül sor, akkor az új partnereket az gyártók szakértelme alapján választják ki.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!