A Repsol segíti az Uber e-mobilitásra való átállását Spanyolországban

0

Stratégiai megállapodást között a Repsol és az Uber Spanyolországban, hogy felgyorsítsa az elektromos mobilitásra való átállást az Uber sofőrjeinek.

Spanyolországban a Repsol lesz a 100%-ban elektromos és plug-in hibrid autókkal közlekedő Uber sofőrök fő energiaszállítója a jövőben. Ugyanis az Uber vállalta, hogy 2025-re hét európai fővárosban az átlagos kilométerek 50%-át elektromos autókkal teszik meg. 2030-ra pedig az USA-ban, Kanadában és Európában ezeket a kilométereket 100%-ban tisztán elektromosan fogják megtenni az Uber sofőrjei.

Elsőként Madridban kezdődő, majd az ország más városaira kiterjedő megállapodás értelmében az elektromos vagy a PHEV járművekkel közlekedő sofőrök használhatják a Repsol töltőállomásait és a nyilvános töltőpontjait.

A Repsol hálózatának jelenleg több, mint 2000 töltőpontja van. Ezek közül több, mint 350 nyilvános. Köztük több, mint 100 gyorstöltő található, melyek többsége hagyományos töltőállomáson kapott helyet. Ezért a multi-energetikai vállalat vezető szerepet tölt be a töltőállomásokon történő gyorstöltés terén az országban.

Továbbá a Repsol tervei között szerepel, hogy 2022 végére több, mint 1000 gyors és ultragyors töltőpontot telepít. Mindez azt jelenti, hogy a fő közlekedési útvonalak mentén 50 kilométerenként lesz legalább egy elektromos autó töltőpont Spanyolországban.

María Victoria Zingoni, a Repsol ügyfél- és alacsony szén-dioxid-kibocsátású termelésért felelős ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy az Uberrel kötött szövetség „megerősíti az elektromos mobilitás iránti elkötelezettségünket, és megszilárdítja pozícióinkat mint multi-energetikai vállalat, amely vezető szerepet tölt be a mobilitás területén, és elkötelezett a 2050-ig megvalósítandó zéró kibocsátás elérése mellett, mivel az ágazatban elsőként fogadtuk el ezt az ambiciózus célt”.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!