Ismét egy rangos díjat kapott a Hyundai Ioniq 5

0

A Hyundai Motor Company számos kitüntetéssel tért haza a 2021. évi GOOD DESIGN Awards formatervezési díjátadóról, ahol a Hyundai IONIQ 5 és a Hyundai STARIA egyaránt első helyen végeztek a közlekedés kategóriában.

A Hyundai Motor emellett számos további kategóriában is elismerésben részesült, az interaktív médiától a háztartási berendezésekig, a mobil alkalmazásoktól a grafikai tervezésig.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy a GOOD DESIGN Awards elismerte ezeknek a rendkívüli jelentőségű járműveknek és innovációknak a formatervét.” – mondta SangYup Lee alelnök, a Hyundai globális formatervezési központjának igazgatója. „Ezek a kitüntetések mindennél jobban méltatják a formatervezőink által végzett kiemelkedő munkát: munkatársaink szívüket-lelküket beleadták ebbe a projektbe. A sikerben büszkén osztozunk K+F központunk mérnökeivel, akik nélkül nem válthattuk volna valóra elképzeléseinket. Az elismerés egyben azt is igazolja, hogy a Hyundai dizájnkaraktere messzemenőkig versenyképes a globális piacokon.”

A Hyundai IONIQ 5 kompakt szabadidőjármű a vállalat új, kifejezetten akkumulátoros elektromos járművekhez (BEV) kifejlesztett platformjára épül. A modell világszerte kedvező fogadtatásban részesült, progresszív formaterve az elektromos járművek által lehetővé tett új tipológiát térképezi fel. A Hyundai jellegzetes parametrikus pixel technológiáját alkalmazó lámpatestek karakteres, modern stílust kölcsönöznek a járműnek, miközben kihangsúlyozzák az IONIQ 5 időtlen formai értékeit.

A modell belső terének minden elemét az „élettér” tematika határozza meg. Ennek leginkább szembeötlő képviselője az „univerzális sziget” névre keresztelt, eltolható padlókonzol, valamint a teljesen sík padló, amely alatt az akkumulátorok találhatók. A belső tér számos tapintási pontját – az üléseket, a tetőkárpitot, az ajtóburkolatokat, a padlót és a kartámaszokat – környezetbarát anyagok borítják, összhangban a Hyundai azon törekvésével, hogy mindannyiunk számára tisztább, fenntarthatóbb jövőt biztosítson. 

A Hyundai új buszlimuzinja, a STARIA lenyűgözően futurisztikus, titokzatos formavilága leginkább egy űrhajóra emlékeztet. A modell karakterét az orrtól a farig húzódó, egyetlen lendületes vonal határozza meg: ezt az a fényív ihlette, amely napfelkeltekor a Föld horizontját beragyogja, ha az űrből pillantunk vissza bolygónkra. 

A tengerjáró luxushajók által ihletett belső tér olyan, különleges hangulatot áraszt, amely kiemelkedő praktikus vezetői, valamint különösen kényelmes utaskörnyezetet teremt. A mélyre húzott övvonal és a panoráma oldalablakok jobb körkörös kilátást kínálnak, és a szabadság érzését nyújtják. Ez a kiváló térérzet – amelyet a tradicionális koreai ‘hanok’ építészeti stílus ihletett – azt a benyomást kelti az utasokban, mintha a külvilág az utastér meghosszabbítása volna.

Az alábbi lista azokat a Hyundai Motor termékeket és innovációkat tartalmazza, amelyeket kitüntettek a 2021. évi GOOD DESIGN Awards díjátadóján. 

Közlekedés kategória

  • IONIQ 5
  • STARIA
  • E-Pit villámtöltő állomás 

Interaktív média kategória

  • Hyundai infotainment rendszer – Aqua dizájn 
  • Hyundai EV infotainment rendszer – Jong-e
  • Hyundai N infotainment rendszer

Háztartási eszközök kategória

  • HTWO hidrogén üzemű energiafejlesztő rendszer 

Mobil alkalmazások kategória 

  • Hyundai kapcsolódási alkalmazás – Bluelink

Grafikus dizájn kategória

  • Hyundai márka kollekció

Az idén 71 éves GOOD DESIGN Awards program a világ egyik legrégebben alapított formatervezési versenye. A program évről évre összeállítja azoknak a termékdizájnoknak, illetve grafikai megoldásoknak a listáját, amelyek új irányt szabtak az innovációnak, és amelyek a világpiacokon kiterjesztették a versenyképes termékek lehetőségeit.