Íme az első Berlinben gyártott Tesla Model Y Performance-ok

0

Megjelentek az első Európában gyártott Tesla Model Y Performance modellek a Giga Berlin mellett egy autószállító teherautón.

Egyelőre még kérdéses a Giga Berlin pontos indulásának dátuma, de annyi biztos, hogy a próbagyártás elindult. Mi sem bizonyítja jobban, mint az a két modell ami november közepén jelent meg a berlini gyár udvarán. Ekkor már sejteni lehetett, hogy az építkezésen kívül valami egészen elképesztő dolog folyik az európai Tesla gyárban.

A napokban pedig egy autószállító teherautót láttak a berlini gyár közelében, amely hat darab Model Y Perfomance modellt szállított a leendő németországi gyárból. Ha hihetünk a pletykáknak, akkor a legújabb európai Tesla modelleket töréstesztre és típus-jóváhagyási tesztre szállították.

Németországban is ugyan az történik, mint a Tesla sanghaji gyárának indulása előtt. Csak annyiban különbözik a történet, hogy akkor Model 3 Performance modellek kerültek a tréler autóra és azokat vitték típus-jóváhagyási tesztre.

A Model Y az európai hódító útjának megkezdése óta egyre erősebb számokat produkál, számos országban megelőzve a Model 3-at. Éppen ezért a Tesla első európai gyárában a Model Y kapta legnagyobb prioritást, hisz az SUV trend megállíthatatlannak tűnik.

A termelés az eredeti idővonal szerint már 2021 végén megkezdődött volna, de különböző bürokratikus akadályok számos problémát okoztak. A kaliforniai vállalatnak számos panasszal is meg kellett küzdenie a helyi környezetvédelmi csoportoktól, amelyek a talajvíz és más, az ipari telephelyen található tárolótartályban lévő, potenciálisan veszélyes anyagok miatt aggódtak. Azonban reméljük, hogy heteken belül elstartolhat az első európai Tesla gigagyár.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!