Citroën My AMI Buggy, a mini szabadidő-autó

0

A Citroën My AMI Buggy Concept tanulmány egy korlátokat nem ismerő, karakteres elképzelés a szabadidő eltöltésének egyedi módjáról. Az extrovertált, színes és robusztus stílusú koncepció vagánysága ellenére nagyon egyszerű és funkcionális is egyben. E teljesen rendhagyó AMI-t a Citroën mérnökei elsősorban azoknak tervezték, akik egy rendkívül karakteres és határozottegyéniségű, könnyen használható elektromos eszközre vágynak.

A Citroën My AMI Buggy Concept azokat a független szellemeket célozza meg, akik az országutakon vagy strandokontett kirándulásokat is igazi kalandként élik meg.

„A MyAMIBuggy Conceptaz AMI filozófiájához híven nem egy autó. Ennek megfelelően a játékos és funkcionális jellemzőktekintetében az építőjátékokból, az ergonómia és az esztétikum vonatkozásában pedig – mely a mindennapi tárgyakban(bútorok, világítótestek stb.) és a divatos kiegészítőkben (edzőcipők, sportcikkek, szemüvegek stb.) is megnyilvánul – az ipariformatervezésből merítettünk ihletet. A sajtolással készült, egyszerű formájú kamera- és okostelefon-tartókat például olyantervezők munkái ihlették, akik a múlt század második felében alapvető és időtálló fogyasztási cikkeket alkottak. A My AMI BuggyConcept az emblematikus kortárs ipari tárgyak legtisztább hagyományát követve elsősorban minimalista, funkcionális ésegyszerű szeretne lenni.” – SamuelPericles,aMyAMIBuggytervezője

A 3D nyomtatás jóvoltából az ötletet csak egy lépés választja el a megvalósítástól. Az eredeti koncepciójú kiegészítőksajátossága, hogy egytől egyig 3D nyomtatással készülnek, ezért tetszés szerint reprodukálhatók.

A My AMI Buggy Concept tanulmány elsődleges célja az örömszerzés és az emberek szabadság, kikapcsolódás ésnonkonformitás iránti vágyának a kielégítése. Nem lenne meglepő, ha többen felvennék a Mikulásnak írt kívánságlistájukra. Stílustanulmányként a My AMI Buggy felvillant egyet az AMI lehetséges arcaiból, megmutatja, hogy milyen formát ölthet ez aCitroën töretlen felfedezőkedvéről árulkodó, rendhagyó közlekedési eszköz.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!