A Toyota is piacra dob egy tisztán elektromos pickupot

0

Az elmúlt pár napban nagyot megy a Toyota, hiszen eddig nem erőltette meg magát a vállalat a ténylegesen elektromosnak nevezhető modellek (PHEV, BEV) terén. Eddigi meglátásuk szerint a jelenlegi felhozatal az enyhe hibridekkel elegendő lesz még a következő 10-20 évben. Majd hirtelen a semmiből előállt a Toyota első embere, Tojoda Akio és bemutatott 15 tisztán elektromos tanulmányautót, melyek nagy része vélhetően meg is fog valósulni.

Ezek közül eddig a Lexus újdonsága, az RZ 450e volt, amit kissé alaposabban is körbe tudtunk járni virtuálisan. Ám a Toyota bemutatójáról mindenképpen érdemes megemlíteni egy igazi érdekességet, ugyanis a bemutatott autók között ott volt egy pickup is. Ez pedig felveti annak erős esélyét, hogy a Toyota szintén előáll a maga megoldásával a témára. Ha pedig jól helyezkedik a japán márka, akkor simán ellenfelet tudnak állítani a Rivian R1T-nek, a Ford F-150-nek vagy éppen a Tesla Cybertrucknak.

Hogy a platós pickupnak végül milyen nevet ad a Toyota, azt egyelőre nem tudni. Jelenleg Pickup EV néven fut a modell. Ebben a méretben jelenleg is fut egy Toyota pickup, még belsőégésű motorral, ami a Tacoma. Talán pont ennek leváltásra készülhetett el ez az elektromos modell.

Az idei áprilisi Sanghaji Autószalonon a Toyota egyszer megerősítette, hogy a hibrid és akkumulátoros elektromos hajtásláncokat is bevezeti kisteherautó-kínálatába. Az autógyártó nem árulta el, hogy melyik típusból lesz elektromos változat, de nagyjából három az esélyes erre a feladatra. Globálisan ez lehetne a Hilux, míg Észak-Amerikában az egyetlen lehetőség erre a Tacoma és a Tundra.

Sajnos az utastérbe nem volt lehetőség betekintést nyernie még senkinek, de ha valóban egy osztályban indul ez a pickup és a Tacoma, akkor talán annak belsőterét is megnyeri az elektromos újdonság. A Pickup EV-t csak a fent látható szögből tekinthetjük meg jelenleg, a hátsó részről nincsenek információk. Ugyanez mondható el a pickup tudásáról is, vagyis, hogy semmit nem tudunk róla jelenleg, ahogyan a megjelenés pontos dátumáról és az árról sem. Annyi biztos, hogy a Toyota és a Lexus 2030-ig 30 darab tisztán elektromos modell bevezetését tervezi az egész világon.

A másik érdekesség volt a Toyota Compact Cruiser nevű tanulmány, melyről eddig szintén csak fotó van, semmilyen más adat nem áll rendelkezésre.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!