Együttműködési megállapodást írt alá a NIO és a Shell

0

A Shell olajipari óriást vélhetően senkinek nem kell bemutatnunk, hiszen az egyik legismertebb márka világszerte a fosszilis energiahordozók szállítása területén. Mindezeken felül okosan rajta tartja az ujjbegyét az energiaipari trendeken, talán ezért is mondhatjuk el róluk, hogy ők az egyik legelőre látóbb olajtársaság az elektromos mobilitás tekintetében.

Több tény is ezt mutatja, de ezek közül is a leginkább példaértékű a Shell Recharge töltőhálózat működése, ami egy saját üzemeltetésű villámtöltő hálózatot jelent Európa-szerte.

Talán ez a hozzáállás volt szimpatikus a kínai NIO vállalatnak, hogy közösen alapítsanak egy globális (EU és Kína) működésű vegyesvállalatot a Shell képviselőivel. Az új közösség annak érdekében alakult meg, hogy együtt működtessék és bővítsék a NIO saját akkucsere-hálózatát és DC villámtöltő oszlopokkal is segítség az e-autózás terjedését. A közös munka jövőre indul.

A Shell részéről az állhat a partnerség hátterében, hogy a holland bíróság már korábban kötelezte a vállalatot, hogy 2030-ig csökkentsék karbon-lábnyomukat 45 százalékkal a 2019-es mértékekhez képest. A döntés előtt a Shell ezt 20 százalékban határozta meg. A Shell sajtónyilatkozatában ez olvasható az együttműködésről:

  • A NIO és a Shell növelni fogja a kutatás-fejlesztési erőfeszítéseiket az akkumulátorcserés technológiák terén, hogy minél jobban segítsék a technológiát és az üzleti modellt.
  • A cégek közös márkájú akkumulátorcsere állomások hálózatát fejlesztik ki: A közös erőfeszítés Kínában két kísérleti állomással indul azzal a céllal, hogy 2025-ig elérjék a 100 állomást, valamint további, társmárkás akkumulátorcsere-állomásokat a Shell elektromos töltőállomásain és Shell Recharge gyorstöltőkkel a NIO már létező helyszínein. Európa sem marad ki, 2022-ben már itt is láthatóak lesznek a közös munka első eredményei.

Európa tekintetében a Shell és a NIO arról számolt be, hogy terveik szerint integrálják az előbbi Recharge Mobility Service Provider (MSP) stratégiáját a közös együttműködési keretbe.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!