Elektromos katonai Hummert tervez a GM Defense

0

A közelmúltban közölte a General Motors, hogy az amerikai hadsereggel tárgyal egy tisztán elektromos GMC Hummer EV-n alapuló könnyűsúlyú felderítő jármű (eLRV) prototípus megépítéséről. 

Steve DuMont, a GM Defense elnöke erősítette meg a CNBC-nek, hogy a tisztán elektromos GMC Hummer EV alapján egy „könnyűsúlyú elektromos felderítő” járművön dolgoznak a hadsereggel közösen. A GM Defense elnöke hozzátette, hogy a hadsereg nagyon örült, hogy a cég ebbe is befektet. DuMont szerint a modell „céltudatosan” lett építve és az elektromos motorok illetve az akkumulátor ugyan az lesz, mint a civil modellekben.

Az eLRV a hadsereg szabályzata szerint készül, éppen ezért jelentősen el fog térni a hétköznapi változattól. Ha minden a tervek szerint megy, akkor a GM Defense jövőre bemutathatja a prototípust. Azonban a hadsereg még az elektromosítás elején tart, éppen ezért egyelőre nincs az elektromos autókra vonatkozó protokolljuk.

Ennek ellenére az ország védelmi miniszterhelyettese, Kathleen Hicks nemrég meglátogatta a GM egy fejlesztőközpontját, ahol azt mondta, „teljesen odavannak” az elektromos autókért. Később egy e-mailben pedig megerősítette, hogy a hadsereg nem bevetési flottájának elektromosítása „nem vita tárgya”. A bevetési flotta elektromosításával azonban még gondolkodnak.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!