Ismét késik a Tesla Giga Berlin gyárának indulása

0

A Tesla újabb nem várt akadályba ütközött a Giga Berlin gyárának indulásánál. Előre láthatóan nagyjából egy hónapot biztos, hogy csúszni fog a végleges engedélyek beszerzése.

Október elején tartott berlini Gigafesten Elon Musk elmondta, hogy a Tesla célja a novemberben kezdődő gyártásindítás a berlini gyárban. Azok a szerencsések akik ott lehettek a Gigafesten megerősítették, hogy a Tesla készen áll a gyártás megkezdésére, és a végső engedélyek beszerzésére vár a kaliforniai – most már texasi – vállalat.

A Reuters értesülései szerint a regionális környezetvédelmi minisztérium bejelentette, hogy jogi okokból megismétlik a helyi lakosok online konzultációját a gyár üzemelésével kapcsolatban. Az online konzultáció november 2-től november 22-ig tart és a lakosok kifogásait felülvizsgálják mielőtt a Tesla megkapja a végleges engedélyt a gyártás indításához.

A megismételt konzultáció csak azok számára lesz nyitott, akik a korábbi nyilvános körökben kifogást emeltek és nem voltak elégedettek a Tesla vagy a környezetvédelmi minisztérium válaszával.

A Tesla remélte, hogy novemberben de legkésőbb decemberben megkapja a végleges engedélyeket. Ennek ellenére nagyon kicsi az esély arra, hogy az év utolsó hónapjaiban Tesla gurulhasson ki a Giga Berlin gyárából. Zack Kirkhorn, a Tesla pénzügyi igazgatója elárulta, hogy „… nem szabad elvárnunk, hogy 2021 végén Tesla modelleket szállítsunk ezekből a gyárakból.”

A jó hír viszont az, hogy a Tesla folyamatosan dolgozik a gyáron, éppen ezért ha megkapja a végleges engedélyeket, akkor legkésőbb 2021 elején egy gyors felfutással tucatszám gördülhetnek ki a Model Y-ok a berlini gyárból.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!