Megérkeztek az első Kia EV6 modellek Norvégiába

0

Európába érkezett a vadonatúj tisztán elektromos Kia EV6. A lenti videóban látni, ahogy az első vásárlói példányok az öreg kontinens földjére gurulnak a norvégiai Drammen kikötőjében

A konkrét számokról nem tudni semmit, már ami a hajóval érkező járművek számát illeti. Annyit tudni biztosan, hogy ebben a szállítmányban vannak a megrendelőknek szánt darabok és kereskedésekbe kerülő demópéldányok is.

A Kia EV6 Norvégiában 419 900 norvég Koronába (42 490 euró) kerül, amiben a kisebb, 58 kWh-s akkupakk található. Ez az induló ár, ezt könnyedén feljebb lehet tornázni néhány extra becsempészésével a konfigurátor menüpontban. A nagyobb akkus kivitel alapára 469 900 NOK (47 553 euró), amiért 77,4 kWh-t kap a vásárló. További fontos ismérve egy autónak a norvég piacon a vontatási képesség és hogy mekkora tömeget lehet vontatni. Az EV6 ebben is helyt áll, ugyanis 1600 kg tömeget akaszthatunk a vonóhorogra. A DC villámtöltési képesség is szót érdemel, ami a tesztek alapján akár 239 kW teljesítményű is lehet. Vagyis egy 10-ről 80 százalékos töltést egy arra alkalmas töltőn nagyjából 18 perc alatt kivitelezhetünk.

A Kia EV6 alapára Magyarországon 16 190 000 Ft a hazai importőr konfigurátora szerint, melyért a kisebb akkus változatot (e170RWD) vihetjük haza. A Kia EV6 nálunk is igen népszerű, Magyarországi bemutatkozásakor 24 óra alatt elkelt az első 50 darab.

A Kia régóta várt elektromos crossover újdonsága az EV6 kategóriájának legfejlettebb biztonsági és kényelmi asszisztenseivel. Köztük a fejlett vezetőtámogató rendszer legfrissebb változatával -, és magas szintű kényelmi szolgáltatásokkal érkezik a piacra. Az EV6 innovatív és magas technológiai színvonalú szolgáltatásai nem csak biztonságosabbá és stresszmentesebbé is teszik a vezetést nem csak az autóban ülők, de a közlekedés többi résztvevője számára is. Így minden utazás pihentető és intuitív élmény.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!