Itt a 2,8 millió forintos Geometry EX3 elektromos autó

0

A napokban mutatta be a Geely Geometry almárkájának a legújabb tisztán elektromos modelljét az EX3-at. A kompakt ötüléses elektromos EX3 mindössze 59 700 jüanba, azaz nagyjából 2,8 millió forintba kerül.

Persze, csak Kínában vihető haza 2,8 millió forintnak megfelelő jüanért. Azonban a Geely szerint később már piacon is megjelenhet a Geometry EX3 elektromos újdonság.

A Geometry jelenleg két modellel van jelen a kínai piacon, a Geometry A-val és a Geometry C-vel. Egy szedánnal és egy crossoverrel a klasszikus autók formai világában. Ezekhez csatlakozik most az EX3, amelyet a Geometry „a kínai piac egyik legolcsóbb ötüléses elektromos autójaként” szeretne elhelyezni Kínában.

A Geometry az EX3-al elsősorban a fiatalabb réteget akarja megcélozni, éppen ezért 300 jüan kaucióval már lefoglalható az autó. Kezdetben az értékesítés a Geometry kereskedőkön keresztül történik Kína több mint 20 városában. „A megfelelő időben” az EX3 az exportpiacon is megjelenhet.

A karosszéria 4005 mm hosszú, 1760 mm széles, 1575 mm magas, a tengelytávolság 2480 mm; az utastér ötszemélyes. A 95 LE/180 Nm teljesítményű villanymotorral szerelt Geely Geometry EX3 37 kWh kapacitású akkumulátort kap. Ekkora akkuval akár 322 kilométert (NEDC) is el lehet érni egyetlen töltéssel. A fedélzeti töltő 6,6 kW teljesítményű, de villámtöltést (teljesítményt nem közöltek) is képes fogadni az autó.

A gyártó szerint a belső térben öt ember kényelmesen elfér. A csomagtér 500 literes, és a hátsó ülések lehajtásával 1050 literre bővíthető. A beltérben a sötét- és világosszürke színeken felül megjelenik a kék is, illetve a műszerfal teljes szélességét elfoglaló, szellőzőnyílásokat rejtő elem díszcsíkja és a biztonsági övek is lime-színűek. A 10,25 colos érintőképernyő feláras. Az alacsony indulóár egyik magyarázata, hogy aktív biztonsági felszerelés nincs a fedélzeten a blokkolásgátló kivételével, a passzív felszerelések sora pedig két légzsákra és ISOFIX-rögzítési lehetőségekre szorítkozik.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!