Kötelező lesz az újonnan épült lakásokhoz az e-autó töltő Angliában

0

A brit kormány 2021-ben olyan jogszabályt vezet be, amely előírja, hogy minden újonnan épített lakásban és irodaházban telepíteni kell elektromos autótöltőt.

Pontosabban, minden újonnan épült otthonban és irodaházak parkolójához telepíteni kell „intelligens” töltőberendezéseket, melyek fel tudják tölteni az elektromos autókat csúcsidőn kívül. Az új irodaházak esetében öt parkolóhelyenként kell legalább egy töltőpontot telepíteni. Ez a törvény pedig az Egyesül Királyságot lépteti elő a világ első olyan országává, ami minden újonnan épült lakásban előírja az elektromos autótöltőt.

A fenti rendelet nagyban segíti azon autósokat akik félnek a hatótávparától és csak emiatt nem cseréli le belsőégésű autóját egy elektromos modellre.

Az egyelőre csak tervszinten létező javaslat része annak a törekvésnek, mely előírja a töltők számát Angliában, mielőtt az Egyesült Királyság 2030-ban betiltaná az új fosszilis üzemanyagú járművek értékesítését.

Nigel Pocklington, a megújuló energiaforrásokra szakosodott energetikai vállalat, a Good Energy vezérigazgatója így nyilatkozott. „A rugalmas otthoni és a munkahelyi töltési lehetőség döntő fontosságú lesz nemcsak a közlekedés, hanem az Egyesült Királyság teljes energiarendszerének karbonsemlegessé tétele szempontjából. Ugyanígy kiemelt jelentősége van a jobb energiahatékonyság elérésének, az elektromos fűtés bevezetésének, valamint a napenergia használatának a mintegy 13,5 millió otthon esetében – reméljük, hogy mindezt az új lakásokra vonatkozó tervek részeként láthatjuk majd megvalósulni”

Továbbá a brit kormány, az Elektromos Járművek Világnapján bemutatta az EV8 Switch névre keresztelt ingyenes applikációját. Mely abban segíti a felhasználót, hogy megmutatja, hogy mennyi pénzt takaríthat meg amennyiben belsőégésű autó helyett egy tisztán elektromosra váltana. Valamint részletezi, hogy mennyi szén-dioxid nem került a légkörbe ezáltal mennyivel javulna a levegőminőség.

A tulajdonosok azt is szemügyre vehetik, hogy a jelenlegi járművük és felhasználási szokásuk alapján melyik lenne a számukra legideálisabb elektromos autó.

Az otthoni és irodai elektromos töltőkre vonatkozó szabályozás várhatóan 2022-ben lép életbe.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!