Tesztelik a Passat utódját, a 700 km hatótávú Aero B-t

0
Reklám

Közel két éve mutatta be a Volkswagen az ID Space Vizzion tanulmányautóját. Egyelőre még mindig nincs rendelhető szériaváltozata a Volkswagen tisztán elektromos szedánjának és shooting brakejének.

Az első prototípus a Los Angeles-i Autószalon előestéjén mutatkozott be. A bemutatón Scott Keogh (A Volkswagen amerikai divíziójának vezetője) megerősítette, hogy a modell sorozatgyártásba kerül, akkor még úgy nyilatkozott, hogy a gyártás beindítására már 2022-ben sor kerül. Sajnos úgy tűnik, hogy erre viszont még 2023-ig várni kell. Ezt maga Ralf Brandstätter, a Volkswagen vezérigazgatója (CEO) mondta el egy LinkedIn bejegyzésben.

Az elektromos újdonság több nevet is kapott a bemutatása óta. Ralf Brandstätter legutóbb Aero B néven hivatkozott rá, valamint, hogy „kiváló és tágas, mint egy Phaeton, plusz hatalmas csomagterű. 700 km-es hatótávjával egy igazi bajnok”.

Reklám

Hogy ezt a hatótávot mekkora akkupakkal fogja elérni, még kérdéses. A kombi alapjait az ID. Vizzion névre keresztelt limuzin adja, abban a bemutatásakor egy 111 kWh-s egységről beszélt a márka, 225 kW teljesítményű motorokkal.

Pár napja pedig a világ kémfotósainak köszönhetően sikerült lencsevégre kapni az erősen tesztelési fázisban levő Aero B modellt. A Passatra hajazó álca egyáltalán nem tudja elrejteni, hogy egy teljesen új modellt láthatunk. Habár a legtöbb elem alaposan fedve van, a fényszórók egy részét, a vastag, hosszú motorháztetőt és az első-hátsó részek aerodinamikus alakját kivehetjük.

Az ID Space Vizzion által előrevetített shooting brake változat akár a szedán előtt megjelenhet. Az Aero B érkezésével egyelőre nem kell lemondanunk a Passat névről, de könnyen lehet, hogy át fog alakulni idővel.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!