Összehangolja e-mobilitási szolgáltatásait az ALTEO és az AutoWallis

0

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az ALTEO és az AutoWallis azzal a céllal, hogy a jövőben összehangolják az e-mobilitáshoz kapcsolódó szolgáltatásaikat. A vállalatok megállapodása az e-autók töltéséhez kapcsolódó innovatív energetikai megoldások értékesítésére is kiterjed.

Az ALTEO és az AutoWallis a töltési infrastruktúra fejlesztésével, valamint az elektromos autók forgalmazásának további erősítésével is segíti majd a piac fejlődését. Az előző év azonos időszakához képest az idei év első felében csaknem 50 százalékkal több elektromos gépjárművet helyeztek forgalomba Magyarországon, és a szakemberek szerint ezt a bővülést a töltési infrastruktúrának is követnie kell. 

Novotny Dénes, az ALTEO e-mobilitási üzletágának vezetője szerint otthon és a munkahelyen lehet legkényelmesebben tölteni a járműveket, azonban ez akkor tud igazán költséghatékonyan megvalósulni, ha a töltőberendezések kiépítése fenntarthatóan valósul meg. 

Ormosy Gábor, az AutoWallis Nyrt. vezérigazgatója a közleményben elmondta, hogy az AutoWallis csoport kiskereskedelmi üzletága 2020-ban közel 1000 darab elektromos, illetve hibrid gépjárművet adott el a csoport által lefedett 14 országban. Ormosy Gábor hozzátette, hogy a csoport teljes szervizhálózata felkészült az elektromos autók javítására, ellátására, a szalonokban pedig kivétel nélkül rendelkezésre állnak elektromos töltők.

A közleményből kiderül, hogy bár a hangsúly az e-mobilitáson van, a megállapodás kiterjed arra is, hogy az AutoWallis csoport gépjárműkereskedéseinek és szervizeinek az ALTEO saját, többségében megújuló alapú energiatermeléséből származó villamos energiát biztosít. Szintén része a stratégiai partnerségnek a töltéshez kapcsolódó innovatív energetikai megoldások értékesítése, mint például a dinamikus energiamenedzsment, a későbbiekben pedig az energiatárolás.