Biztos Önnel is előfordult már, hogy amikor tölteni szerette volna e-autóját, nem talált szabad töltőt és kénytelen volt várakozni. Bosszantó, mivel ezt az időt sokkal hasznosabban, kényelmesebben is el lehetne tölteni, ugyanakkor jó hírünk van: az E.ON Otthontöltési megoldásai révén már otthona kényelmét is élvezheti töltés közben. Ha esetleg mégis nyilvános töltőre van szüksége, az E.ON közterületi AC töltőit lakossági díjakon veheti igénybe, amennyiben Ön otthontöltésben az E.ON ügyfele! 

Ha otthonában telepít töltőt, a töltésre szánt időt nem kell többet külön tervezni, így a családdal megosztott idő, vagy akár praktikus tevékenységek, főzés, vasalás közben is töltődhet az autó. Nem kell hozzá más, mint egy közforgalomtól elzárt, saját használatában lévő parkoló vagy garázs. Az E.ON Magyarország teljes területén vállal telepítést, kulcsrakész és rugalmas rendszert kínálva, amellyel gyorsan, hatékonyan, kényelmesen és biztonságosan oldható meg a töltés.

Az otthoni töltésnél elsőre jó megoldásnak tűnhet a háztartásokban használatos csatlakozó aljzat (konnektor), ez azonban kevésbé biztonságos lehet a tartósan magas áramterhelés miatt, és lényegesen lassabb az E.ON által kínált elektromosautó töltő berendezéseknél. Az energiacég által forgalmazott, Mode 3-as töltési módot lehetővé tevő AC fali töltő készülékek kifejezetten arra lettek kifejlesztve, hogy Ön a gépjárművét biztonságosan, hatékonyan tudja feltölteni. Az autó feltöltése egyszerűbben, gyorsabban és kényelmesebben oldható meg egy arra dedikált töltőberendezésből. A töltőberendezések csak akkor kezdik meg a töltést, ha a gépjármű és a töltő közötti automatikus ellenőrzés és kommunikáció alapján az biztonságos. Emiatt a töltőberendezések csak e-jármű töltésére használhatóak. A töltési folyamat biztonságáról a csatlakozó reteszelése, az E.ON által forgalmazott töltőkbe épített biztonsági alkatrészek és a szakértői telepítés is gondoskodik.

Két csomag közül választhat: Alap vagy Komfort. Az Alapcsomag okos AC fali készüléket tartalmaz, maximum 11 kW-os töltési teljesítménnyel, míg a Komfortcsomag okos, beépített töltőkábellel és MID hiteles mérővel rendelkező, maximum 22 kW-os töltési teljesítményű AC fali készüléket. Mindkét esetben okos, WiFi képes, teljesítménymenedzsment funkcióval, telefonról online irányítható, rugalmas töltésindítást biztosító, beépített DC hibaáram érzékelővel ellátott berendezést telepít az energiacég. A készülékekre 3 év jótállást, az elvégzett telepítési munkálatokra pedig 1 év szavatosságot nyújt az E.ON. 

Ha az Alapcsomag mellett dönt, kiegészítő szolgáltatásként nyilvános töltési kedvezményt is választhat, így az E.ON által üzemeltetett nyilvánosan elérhető AC töltőkön lakossági díjakon töltheti autójába a kWh-kat. A Komfortcsomag része a szolgáltatás, mely tartalmazza a drivE.ON AC töltőkön a lakossági díjakon elérhető töltést, emellett 0-24 hibaelhárítási távoli segítséget és havi 1MWh „zöld áramot” származási garancia formájában. 

Az E.ON közterületi AC töltői több mint 150 helyen érhetők el az országban, így, ha esetleg hazáig már nem érne el töltés nélkül, csak felkeresi a drivE.ON applikáción keresztül az Önnek leginkább kényelmes és elérhető töltési pontot, csatlakoztatja járművét és már tölthet is! 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, lépjen kapcsolatba az E.ON-nal! Ha a kapcsolatfelvételi űrlap kitöltéséve és beküldésével megadja elérhetőségét, 3 munkanapon belül keresni fogja az energiacég munkatársa, akivel egyeztethet igényeiről és a telepítési környezet sajátosságairól. A hivatalos ajánlatot e-mailben kapja meg ezután, majd a csomag és a fizetési konstrukció (amennyiben megfelel a jogosultsági feltételeknek, 11 havi részletfizetést is igénybe vehet a telepítés kiegyenlítésére) kiválasztása után a szerződéskötésre online formában kerül sor. 

A telepítést a szakemberek előre egyeztetett időpontban, a szükséges szerelési anyagokat kiszállítva végzik, beszerelik és üzembe helyezik a készüléket. A berendezést önmagában nem lehet megvásárolni csak a telepítési munkákkal együtt, a töltőállomás megfelelő működéséhez elengedhetetlen továbbá az azt tápláló elektromos hálózat szakszerű – előzetes, telepítést megelőző – kiépítése is. A szerelési munkálatokat a vonatkozó előírásoknak (jogszabályok, szabványok) megfelelően villamos szakembereknek kell elvégeznie.

Miután megtörtént a beszerelés és a beüzemelés, és Ön megbizonyosodott a töltőkészülék rendeltetésszerű, helyes működéséről, a telepítési jegyzőkönyvön aláírásával igazolja, hogy a telepítés során minden a szerződésben rögzítetteknek megfelelően zajlott. A beszerelés általában két-négy órát vesz igénybe. 

A szolgáltatás számlája elektronikusan érkezik, így Önnek nincs más teendője, mint élvezni otthona kényelmét azzal a jóleső tudattal, hogy e-autója töltődik. A zöld jövő felé vezető út még sosem volt ennyire kényelmes! 

eon.hu/otthontoltes

PR cikkek, támogatott tartalmak megjelenítése. Bővebb információ az admin kukac e-cars.hu e-mail címen kérhető.