Hamarosan egy harmadik tisztán elektromos Porsche érkezhet

0

Egy igazán érdekes pletykára világított rá az angol Autocar magazin. Szerintük a Porsche hamarosan egy harmadik tisztán elektromos modellel rukkolhat elő a már kapható Taycan és még tervezés alatt álló Macan mellé. Az újdonság feladata lesz behatolni a Tesla Model 3 és a BMW i4 vásárlóinak körébe és onnan minél több embert átcsábítani a Porshce táborába.

De miről is van szó az angolok szerint? A Porsche a már létező PPE padlólemezt használná az új autóhoz, amit közösen fejlesztettek ki az Audival és már olyan kiváló elektromos autók épültek rá, mint a Porsche Taycan, vagy éppen az Audi e-tron GT. Az értesülés értelmében a gyártás helyszínéül Lipcse lesz kijelölve, együtt a Macannal. Azonban a végleges döntés még várat magára a döntéshozóknál.

A másik nagy kérdés az autó neve. A riport szerint az érkező elektromos Porsche újdonság a ’Cajun” nevet kaphatja. Maga a név már felmerült a Porsche döntéshozói körében, a Macan egy kisebb kiviteleként volt először szó róla, de aztán végül nem került felhasználásra. Egy Panamera mérettől kisebb szedán már régóta pletyka a márkán belül, talán a Taycan sikereit meglovagolva most meg is valósítaná ezt az elképzelést a Porsche. A nagyjából Audi A4 méretűre várt szedán kezdőára valahol az 58-60 ezer euróra taksálható. A tudás és a hajtáslánc végképp a találgatás szintjén mozog most még. Ezek két verzióról szólnak: egy hátsókerék-hajtású, egymotoros és egy összkerékhajtású, dupla-motorosról.

Az elektromos Macan a tervek szerint valamikor 2023-ban érkezik. Ráadásul egy generációváltással egybekötve, ami a leendő vásárlóknak is egy remek hír, hiszen friss dizájnt kapnak a megvett autóval együtt. A Porsche azért biztosra megy és ebből az új generációból még elérhetővé teszi a belsőégésű erőforrásokat is a vásárlóinak. Tavaly nyár óta azt is tudjuk, hogy hol fog ez az autó készülni, a Porsche lipcsei üzemében. Persze a gyártás beindítása előtt komoly pénzügy fejlesztések fognak történni a gyár életében, felkészítendő azt a várhatóan megugró keresletre. Bár a Macannak így sincsen szégyenkezni valója, hiszen egymaga hozza a teljes Porsche eladások egyharmadát!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!