Egyre biztosabb a Tesla gyár az Egyesült Királyságban

0

A Tesla jelenleg hatalmas erőbedobással terjeszkedik Európában, ezt mutatja, hogy gyárat épít Berlin mellett, és egy kutatóközpontot is felhúz a német fővárosban. Tavaly olyan pletykák kaptak szárnyra, mely szerint a Tesla és a brit kormány közösen azon dolgozik, hogy Anglián belül helyet találjanak a Tesla egy újabb európai üzemének. Az első európai Gigafactory bejelentése után, Elon Musk elismerte, hogy az Egyesült Királyság is ott volt a lehetőségek között akkoriban, ám a gyár építését a Brexit miatt túl kockázatosnak ítélték meg.

A Nemzetközi Kereskedelmi Minisztérium (DIT) egy 4 millió négyzetméter nagyságú területet keresett, egy elektromos járművekkel kapcsolatos kutatások és fejlesztések végrehajtásához szükséges központ és egy gyártóüzem felépítésére. A DIT ugyan megerősítette azt, hogy vizsgálják az elektromos autók gyártásának és fejlesztésének lehetőségét, azt azonban nem kommentálták, hogy a Teslával folytatnának bármiféle együttműködést. 

Ismét beindult a pletykagyár!

Ugyanis Elon Musk magángépét újra London mellett látták leszállni miután ellátogatott a főnök Berlinbe. A látogatás időpontja pedig egybeesett a kormány által bejelentett, ismeretlen projekt területkeresésével.

A Telegraph arról számolt be, hogy a regionális hatóságoknak szokatlanul rövid, mindössze 48 órás időintervallum alatt kellett árajánlatot készíteni egy 250 hektáros terület bérbe- vagy eladásáról. Mindezt anélkül, hogy ismertették volna a bérlő- vagy vevő kilétét.

A Tesla és az Egyesült Királyság kormánya sem kommentálta a fenti esetet, de annyi biztos, hogy Elon Musk gépe nem csak tankolni állt meg egy napra London mellett.

Az utóbbi időben a szigetország egy fontos piac lett a Tesla számára, hisz az elmúlt negyedévben 7 304 modellt szállított az Egyesült Királyságba. Várhatóan pedig még fontosabb piac lesz a Tesla számára Anglia, ha az amerikai autógyártó megkezdi a jobbkormányos Model Y gyártását.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!