Az elektromos DS 3 E-TENSE is jogosult az állami támogatásra

0

Az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. weboldalán 2021. május 17-én megjelent Elektromos gépjármű beszerzésének támogatása lakosság, civil szervezetek, egyesületek és felsőoktatási intézmények részére” pályázati kiírás értelmében a tisztán elektromos DS 3 CROSSBACK E-TENSE modell akár 2,5 millió Ft-os állami támogatással is megvásárolható.

A DS 3 CROSSBACK E-TENSE modellre a márka egységesen 1 millió Ft alapkedvezményt ad, így a Prestige kivitel a 11 990 000 Ft-os kedvezményes árával jogosulttá válik a legmagasabb 2,5 millió Ft-os állami támogatásra. A támogatással csökkentett ár 9 490 000 Ft.

Az 50 kWh-s akkumulátorú, 136 LE-s DS 3 CROSSBACK E-TENSE Prestige változata szériában adja a 11kW-os 3 fázisú fedélzeti töltőt és a 100 kW-os DC töltési lehetőséget. A gazdag szériafelszereltség tartalmazza – többek között – a következő elemeket:

  • automata vészfékező rendszer, aktív sávtartó asszisztens
  • 17”-os könnyűfém keréktárcsák
  • automata klímaberendezés, sötétített üvegek hátul
  • színes érintőképernyő Mirror Screen rendszerrel
  • első-hátsó parkolóradar, tempomat
  • DS Connect BOX segélyhívó modul (lehetővé teszi a mobiltelefonról programozható töltés és klímatizálás funkciókat)
  • hangszigetelt első szélvédő
  • bőrbevonatú kormánykerék

A magasabb felszereltségű Performance Line és Ultra Prestige kivitelek még extrákkal gazdagon ellátva is beleférnek a 12-15 millió Ft közötti ársávra vonatkozó 1,5 M Ft-os támogatási kategóriába. Részletes ajánlat ide kattintva érhető el.

A merész megjelenésű DS 3 CROSSBACK E-TENSE az első teljesen elektromos B kategóriás prémium SUV a piacon. Kifinomultságával, egyedi karakterével a stílusos elektromos autózás élményét nyújtja.

A 100 kW-os, 260 Nm nyomatékot leadó villanymotorral és 50 kWh-s akkumulátorral felszerelt DS 3 CROSSBACK E-TENSE gyorstöltőről kb. 5 óra alatt töltődik fel teljesen. 100 kW-os villámtöltővel már 30 perc alatt 80%-os töltésszint érhető el. A modell hatótávolsága a WLTP szabvány szerint 320 km (NEDC szerint 430 km), de a hatótáv természetesen függ a körülményektől és a vezetési stílustól.

Szériában kínált, nagy teljesítményű hőszivattyú biztosítja az akkumulátor optimális hőszabályozását, és az utastér hatékony termikus komfortját. A kétszeres Formula E bajnok DS Automobiles a versenysportban megszerzett tapasztalatait felhasználva tervezte meg a DS 3 CROSSBACK E-TENSE fékenergia-visszatápláló rendszerét, amely akár 20% fékezésből generált energiát biztosít városi használat mellett.

A kiváló akusztikai kialakítás kivételes zajkomfortot és hangszigetelést nyújt az utasoknak. További előnyökkel szolgálnak az olyan felszerelések, mint a DS DRIVE ASSIST második szintű autonóm vezetési rendszer, az új generációs DS MATRIX LED VISION fényszórók vagy a süllyesztett ajtókilincsek, melyek az ADML PROXIMITY rendszer jóvoltából már a vezető közeledtére kiemelkednek a karosszériából.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!