Állami támogatás – megérkeztek az ingyen milliók az elektromos autókhoz

0
Reklám

Tavaly óta várjuk már az újabb tisztán elektromos autók vásárlásához nyújtott állami támogatást. Ma végre megérkeztek a részletek, melyből kiderül, hogy inkább a magánszemélyek vásárlását támogatja jelenleg a kormány.

A pontos feltételek ma délelőtt jelentek meg a pályázatot bonyolító IFKA honlapján. Az egyik legfontosabb változás a tavalyihoz képest, hogy az alsó és a felső sávhatárt megemelték, továbbá 7 vagy többszemélyes elektromos autókra nagyobb összeget lehet igényelni.

Jócskán átszabták a pályázati sávokat, ugyanis 1-12 millió forint között 2,5 millió forint jár. Majd 12-15 millió forint között már 1,5 millió forint. Azonban a hét-vagy többszemélyes elektromos modelleket külön sávozásban támogatja a kormány. 1-14 millióig 2,5 milliót ad, míg 14-17 millióig 1,5 millió forintot. Ezen modelleknél még érvényben van a nagycsaládos autók támogatása is 2,5 millió forint értékben. Ezért, 14 millió forintig összesen 5 millió, a maximum 17 millió forintba kerülő 7 üléses elektromos autókra összesen 4 millió forint vehető igénybe. Azaz a két program kombinálható és összevonható.

Reklám

Idei évre a teljes keretösszeg összesen 3 milliárd forint, viszont ez három időintervallumban pályázható meg. Akárcsak az elektromos kerékpárok esetében. Az első benyújtási időszak 2021 június 14. 8 órától indul, szakaszosan. Vagy addig, amíg ki nem merül a keret.

A pontos pályázati leírás ide kattintva olvasható el.