Ford F-150 Lightning néven jön az elektromos pickup

0

Hát ezt is megértük. Amerika a pickup hazája, a kategória legkeresettebb típusa pedig ott a Ford-F150. Igen kemény bevételeket generál ez az autó a gyártónak, így mindenkit meglepett az a 2019-es bejelentés, miszerint az aranytojást tojó tyúkot bedobják az ismeretlenbe és villanyosítják az F-150 pickupot.

Ezzel pedig alaposan felkavarták az állóvizet és a Tesla Cybertruckot is megelőzték a bejelentéssel, bő fél évvel. De a Fordnak muszáj volt lépnie, hiszen egyik legnagyobb riválisa, a Rivian már egyre erősebben volt jelen a köztudatban, elképesztő sikereket és érdeklődést bezsebelve. A Ford lépett és azóta is várjuk, hogy konkrétan bemutassák az első tisztán elektromos Ford F-150 pickupot. Ez a jövő héten fog megtörténni a gyáriak szerint, aminek tényét egy Twitter poszt erősítette meg a márka igazgatójától, aki Jim Farley.

A premier napja szokásainak megfelelően virtuális formában zajlik a Ford főhadiszállásán Dearbornban, május 19-én. A premier időpontjának közlésén túl a Ford azt is elárulta, hogy a tisztán elektromos F-150 a „Lightning” utónevet is megkapja majd. A Ford az elektromos pickupot a T-Modell és a Mustang, valamint a Toyota Prius és a Tesla Model 3 sikereihez akarja hasonlítani. Reméljük valóban sikeres lesz az F-150 Lightning, hiszen ez nagyban segítené a kontinens és a világ mobilitásának átállását mielőbb elektromosra.

„Mint olyan sokszor már, jön egy új jármű, ami felborítja az addigi játékszabályokat és megváltoztatja a játszmát…Model T, Mustang, Prius, Model 3. Most pedig az F-150 Lightning a következő. Az F-150 Lightning akár az otthonát is táplálhatja energiával egy áramkimaradás esetén és a folyamatos over-the-air frissítések is a típus ismérvei között tudhatók.”

Technikai tudás tekintetében, vagy hogy éppen milyen padlólemezre épül meg az autó, semmilyen információnk nincsen jelenleg, de május 19-ig már nem kell sokat aludni! Ha hihetünk a Bloomberg értesüléseinek a gyártás előkészítése már folyamatban van, Michigan Államban, Dearborn mellett:

„A Ford a következő hónapban ideiglenesen bezárja Michigan-béli gyárát, hogy megkezdje a gyártósor átalakítását a jövőre piacra kerülő, újratervezett Ford F-150 számára. A márka jelenleg új gyárat épít a már létező michigani Dearborn melletti üzeme mellé, hogy ott a Ford F-150 elektromos változatát gyártsa, legalábbis ez áll az építkezés hátterében, a dolgok mögé látó informátorok szerint, akik nevük elhallgatását kérték.”

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!