A Toyota is befektet az e-Mobility Power töltőhálózatába

0

Az eddig a Tokyo Electric és a Chubu Electric japán energiaszolgáltatók által alapított e-Mobility Power-ben tulajdoni részesedést szerzett a Japán Fejlesztési Bank, és négy japán autógyártó, köztük a Toyota. Az e-Mobility Power töltőhálózat fejleszti azt az akkumulátoros elektromos és plug-in hibrid elektromos járművek feltöltésére szolgáló hálózatot veszi át és fejleszti tovább, amit eddig a Nippon Energy Service üzemeltetett. A Nippon Energy tulajdonosai között egyébiránt ugyancsak szerepel a Tokyo Electric, a Chubu Electric és a most az e-Mobility Powerben részesedést szerző Japán Fejlesztési Bank és négy autógyártó. Az új vállalat révén felgyorsulhat nem csupán a japán elektromos töltőhálózat infrastruktúra, de a töltési technológia fejlesztése is.

A Japán Fejlesztési Bank, két japán energiaszolgáltató, a Tokyo Electric és a Chubu Electric, valamint négy japán autógyártó, a Toyota, a Honda, a Mistubishi és a Nissan 15 milliárd jen értékben jegyeztek részvényeket az e-Mobility Power elnevezésű töltőhálózat fejlesztő vállalatban. Ezzel a Tokyo Electric és a Chubu Electric növelte meglévő részesedését, míg a négy autógyártó és a Japán Fejlesztési Bank  új tulajdonosként jelent meg, kialakítva ezzel az e-Mobility Power új tulajdonosi szerkezetét.

Az e-Mobility Power a Tokyo Electric a Chubu Electric áramszolgáltatási tevékenysége során felhalmozott hálózatépítési, kiszolgálási és karbantartási know-how, illetve a kiépített infrastruktúra felhasználásával, valamint a Toyko Electric által a CHAdeMO Szövetség révén megszerzett fejlesztési és nemzetközi szabványosítási szakértelem alkalmazásával bővíti és fejleszti tovább az Nippon Charge Servicetől átvett, mintegy 21.700 töltőpontból álló országos hálózatot. A CHAdeMO egy globális gyorstöltési szabvány, az ezt a technológiát fejlesztő és minőséget ellenőrző szövetséghez a világ vezető töltőpont gyártói közül több, mint 50 csatlakozott, aminek eredményeképp világszerte mintegy 90 országban több mint 35.600 a CHAdeMO szabvány szerinti gyorstöltő áll az elektromos autók tulajdonosainak rendelkezésére.

Az új együttműködés célja, hogy kényelmesen használható és józan árképzéssel dolgozó feltöltési lehetőséget biztosítsanak a lakossági és céges felhasználók számára az áramszolgáltatók, a négy autógyártó és a Japán Fejlesztési Bank együttműködése révén. A fentiek eredményeként az e-Mobility Power elősegíti az elektromos autók elterjedését, és hozzájárul a karbonsemleges társadalom létrehozásához.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!