Elektromos Volkswagen ID.3 kabrió érkezhet

0

Nagyon úgy tűnik, hogy Herbert Diess a Volkswagen Csoport vezérigazgatója is nagy kedvvel használja a Twitter fiókját akárcsak Elon Musk. Diess Úr még január 20-án hozta létre az accountját, de nem is tétlenkedett sokáig, hisz a regisztráció után nem sokkal bejelentkezett Joe Bidennél a Szövetségi járműflotta cseréjére. Tehát nem kell holmi sajtóanyagokat bújni, hanem elég csak egy Twitter fiók és bekövetni azon személyeket akiket érdekesnek találunk az Elektromobilitás terén. Apropó, ha már Twitter akkor az e-cars.hu és a Tesla Club Magyarország is megtalálható a Twitteren, kövessetek minket ott is.

De inkább térjünk vissza a Volkswagen Csoport vezérigazgatójára és a legutolsó tweetjére, mely nem más, mint egy tisztán elektromos Volkswagen ID.3 kabrió kérdése.

Diess csak annyit írt, hogy egy elektromos kabrió modellen gondolkodnak, melynek alapja akár a Volkswagen ID.3 is lehet. Majd megosztott két rajzot.

Az igazat megvallva van már tisztán elektromos kabrió, egészen pontosan a smart fortwo cabrio, de az mégsem olyan mint egy igazi kabrió. Legalábbis szerintem! Meg vannak ilyen-olyan átalakított modellek – elég ha csak a piros Tesla Model 3-ra gondolunk. De ezek egyike sem igazi sorozatgyártott modell.

Most viszont fordulhat a kocka. A Volkswagen válhat azon ritka gyártók közé aki sorozatgyártott elektromos modelleket dobhat a piacra a jövőben. Annyi biztos, hogy egy nyitott tető nem a legmegfelelőbb párosítás az aerodinamikai számokhoz. A kabrió érzés pedig nem a legnagyobb szegmens a mai világban, ezért a fogyasztás mellékes egy ilyen modellnél. De sok elektromos autósnak tetszik az a gondolat, hogy nyitott tetővel, tisztán és hangtalanul suhanjon.

Éppen ezért a Volkswagen gondol erre a szegmensre is. “Mi van ha? Mi van akkor, ha nyitott tetővel élvezhetjük a természetet. Még mindig azon gondolkodunk, hogy hogyan válhatna valósággá egy ilyen koncepció. A kezdeti ötleteink már megvannak. Azonban a legfontosabb kérdés, hogy: Te mit gondolsz? Passzol egymáshoz az elektromos autózás és a nyitott tető?”