Január 9-én érkezik a NIO 150 kWh-s csúcsmodellje

0

A pár éve még csak startup jelleggel működő NIO nagyot ment az elmúlt pár évben és ma már oda jutott, hogy Kína egyik leginnovatívabb és legismertebb elektromos autókat gyártója lett. Jelenleg már három tisztán elektromos autójuk is van, ezekből az ES8 jelent meg elsőként 2018-ban, ami egy luxus-kategóriás, nagy SUV. Ezt követte a kis testvér ES6, majd két évvel később, 2020-ban érkezett meg a kínálatba az EC6 „smart SUV”. Utóbbi a cég szerint méretben a Tesla Model 3 vetélytársa lesz, de ennél valószínűbb, hogy valahová a X és az Y közé fog esni.

Most pedig nagyon úgy tűnik, hogy a NIO pár napon belül egy negyedik tisztán elektromos típussal készül bővíteni a portfólióját. A gyártó az alább látható sejtelmes fotót tette közzé és mellé egy rövid megjegyzést, miszerint az idén január 9-én tartandó NIO Day -en fogják a képen látható autót felfedni és bemutatni.

A képet látva örülhetnek azok, akik a szedán formára esküsznek, úgy tűnik, a NIO végre kilép a biztonsági játszma kereti közül és megpróbálkozik a „tutibiztos” SUV kategória után valami újjal. Ha a NIO-t követő olvasóinknak ismerős a képen látható jármű sziluettje, az nem véletlen. Nekem is rögtön a 2019 áprilisában, Sanghajban megmutatott ET szedán jutott róla eszembe.

Sajnos akkor még semmilyen adat nem volt tudható a szedánról, most is csak egyetlen dolog ismerhető, bár az brutális: az autóban lakó akkupakk kapacitása 150 kWh! Ha valóban ekkora kapacitással jön ki a típus, akkor ez lesz a jelenleg kapható legnagyobb akkupakk, ami sorozat-gyártott elektromos autóban kapható. 20-25 kWh/100 km fogyasztást alapul véve akár 600-800 km megtételére is alkalmas lehet majd így a most még csak ET néven ismert NIO szedán.

A NIO Day a márka már bejáratottnak mondható eseménye, ahol mindig beszámolnak a várható legújabb technológiákról és ez nem lesz másként idén sem. Egyrészt szó lesz a továbbfejlesztett akkucseretelep-hálózatról és további, a cég elektromos autókhoz köthető technológiáiról. Tehát január 9, már csak négyet kell aludni!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!