Ismét rekord eladásokat produkált a Renault

0

A Renault októberben kimagasló értékesítési adatokat produkált az elektromos autók szegmensében.

Összesen 11,526 darab elektromos autót sikerült értékesítenie a francia gyártónak, ami a valaha volt harmadik legjobb eredményük. A tavaly októberi adatokat 144 százalékkal sikerült felülmúlniuk. 

Az eladott autók túlnyomó többsége, szám szerint 11,205 Európában talált gazdára. Itt az elektromos autók az eladott Renault-ok 10,9 százalékát teszik ki. Ha pedig csak a személyautókat vizsgáljuk akkor ez a szám 12,5 százalék. 

Idén október végéig 84,250 e-autót adtak el, ami 71 százalékkal múlja felül az előző évi eredményt. Ez a márka globális értékesítésének az 5,9 százalékát teszi ki. Az európai értékesítésnek a 9,7 százalékát, ha pedig csak a személyautókat nézzük akkor a 11,1 százalékát. 

Az elektromos autós eladások alapját természetesen a Renault Zoe adja. Az októberi eladások 87 százalékát ez a modell tette ki, míg az idei összesített értékesítés 90 százalékát. A Zoe eladásai, augusztust leszámítva stabilan 10,000 példány körül mozogtak. Október végéig már 76,000 darabot adtak el a kelendő Zoéból, ami azt jelenti, hogy 2020-ban akár a 100,000 példányt is elérhetik az eladások. Azonban ehhez az szükséges, hogy az utolsó hónapokban is megmaradjon a kereslet. 

A múlt hónap legnépszerűbb elektromos Renault modellje egyértelműen a Zoe volt 10,099 eladott példánnyal. A második helyen, jóval lemaradva a Kangoo Z.E. áll 1,284 darab eladott modellel, ebből a modellből idén egyébként már 7,780 darab talált gazdára. 

A harmadik helyet az újonnan érkező Twingo Z.E. foglalja el 99 értékesített példánnyal, a negyedik helyen pedig a Renault Master Z.E. áll 44 darabbal, melyből idény eddig csak 227 darab fogyott. Egy darab sem kelt el idén októberben a Renault City K-ZE modelljéből.

Októberben jelent meg a kínálatban az új elektromos Renault Twingo Z.E., ami még kisebb, mint a Zoe, ezért igen nagy eladási potenciál lakozik benne. 

A Zoe sikerit tekintve a Renault az elektromos autó szegmens meghatározó versenyzője lesz az elkövetkezendő években.