Megkezdődött a Volvo XC40 Recharge gyártása

0

Érdekes dologra lehet figyelmes az, aki nyomon követi a Volvo és a Polestar modellpalettáját. Míg a Polestar már régen piacra dobta az első tisztán elektromos modelljét (Polestar 2), addig a Volvo még mindig plug-in hibridekkel bohóckodik. Viszont eddig tartott az ínség a Volvo részéről és végre megkezdődhetett a svédek első, tisztán elektromos modelljének gyártása, teljes nevén ez a Volvo XC40 P8 AWD Recharge. Akinek nem teljesen tiszta, hogy melyik betűkombináció mit jelenet, annak ajánljuk figyelmébe cikkünket az aktuális Volvo nevezéktanról!

Nagy várakozás előzte meg az elektromos XC 40 érkezését, az Egyesült Államokban például már év elején lehetett foglalózni az autót, 1000 USD letét fejében. Ez az érdeklődés pedig azóta is aktívan tartja magát: „Egyértelmű, hogy ügyfeleinknek tetszik mindaz, amit a Recharge modellcsalád kínálni tud.” – mondta Björn Annwall, az EMEA régió és a globális kereskedelmi tevékenységek igazgatója. „A Recharge modellek minden szempontból megfelelnek az ügyfelek Volvóval szemben támasztott elvárásainak; ezen kívül a márka alapértékeit ultramodern tisztán vagy részben elektromos, hálózatról tölthető hajtáslánccal egészítik ki.”

Jelenleg itthon még csak a plug-in hibrid kiadás vásárolható meg 15 milliós kezdőáron, ám Angliában már a tisztán elektromos XC 40 ára is ismert, 53 155 Font az alapár, támogatás nélkül, hiszen a szigetországban 50 ezer Font a támogatott autók felső ár határa.

A fenti információk ismeretében igazi örömhír a Volvo bejelentése, miszerint megindult a tisztán elektromos XC 40 gyártása a márka belgiumi gyárában, Ghant mellett! A Volvo az alábbi képeket osztotta meg a sajtóval:

Javier Varela, a Volvo globális gyártási folyamatainak vezetője így kommentálta a hírt:

„A mai nap rendkívül fontos alkalom a Volvo Cars és minden alkalmazott számára Gentben. Tovább folytatjuk termékvonalunk villamosítását, így a genti üzem igazi példamutató szerepet tölt be globális gyártási hálózatunk számára.”

Aki most gondolkodna XC 40 Recharge vásárlásán, jobban teszi ha siet, hiszen a Volvo megerősítette, hogy a teljes idei gyártói kapacitást már eladták, bár a pontos számokról nem beszélt a márka képviselője.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!