Lebukott a tisztán elektromos Lucid SUV prototípusa

0

A lentebb feltöltött képeket elnézve, valóban úgy tűnik, hogy valaki véletlenszerűen csípte el a Lucid következő nagy dobását, ami az Air technikájára épül majd szinte teljes egészében. Bennem az ilyen fotók láttán az merül fel, hogy miért viszi ki egy autómárka a premier előtt a nagy dobást az utakra nulla álcázás nélkül? Azért, hogy ilyen cikkek szülessenek róla, mint amit a kedves olvasó is éppen megnyitott nálunk!

Nézzük is a jókor jó helyen (vagy nem) lévő autós fotóit, amin egy Lucid Air látható, amint kísér egy Lucid feliratú SUV-t, ami ráadásul a kasztni formája alapján simán hozza egy hétüléses kivitel lehetőségét! A következő képek további érdekessége, hogy az Air szedánt is majd még csak jövő hónapban (szeptember 9 a kitűzött dátum) mutatja be hivatalosan a Lucid, így, ha nem megrendezett szivárogtatásról van szó, akkor ez dupla bukta!

A Lucid vezérigazgatója, Peter Rawlinson először nagyjából egy hete beszélt a Green Car Reports oldalán arról, hogy a vállalat már készül a következő modelljére, ami egy SUV lesz 2023-ban. Ez az autó az Air padlólemezére és technológiájára épül majd!

„Megerősíthetem, hogy már dolgozunk egy SUV-n, ami az Air platformján alapul. Ha rajtam múlik, 2023 elején már gyártásba is kerülhet. Ez az elképzelés. Mindez nagyon fontos számunkra, hogy bővíteni tudjuk üzleti tevékenységünket”

Rawlinson elmondása szerint az SUV is ugyanolyan kiváló élményt nyújt majd gazdájának, mint az Air. Ráadásul az optimalizációs törekvéseknek köszönhetően mindkét modell egy gyártósoron készülhet majd. Mindez a Lucid üzemének bővítésével válik elérhetővé. Azé az arizonai Casa Grande melletti üzemé, ami 8 hónap után még csak most fog elkészülni hamarosan, de tesztüzemben már kész egy gyártósor.

Az Air adatairól sincsenek még hivatalos információk, de az már biztos, hogy a FEV független minősítő közel 800 km-es EPA hatótávot autózott ki a modellből, amit vélhetően egy 130 kWh kapacitású akkupakkal teljesítettek. Az Air tényleges megjelenése 2021-ben várható. Az árak egyelőre még nem ismertek, de várhatóan több felszereltségben lesz kapható.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!