A Tesla fejlesztésekre és egy új gyártósor telepítésére tervezi használni a fremont-i gyár kényszerleállását

0

A Tesla fremonti gyára jelentős fejlesztés alatt áll, ami hamarosan le fog állni, egy új gyártósor megnyitása miatt. Amikor a COVID-19 miatt a Tesla leállásra kényszerült Fremont-ban, a Tesla bejelentette, hogy a kényszerleállást a gyár fejlesztésére fogják használni.

A tervek magukban foglaltak egy, a híres, GA4-es sor mintájára készült sátorszerű struktúrát, ami egy új gyártósornak ad helyet, ahol a Model Y gyártását tudják megkezdeni az újranyitás után.

2018-ban, mikor a Tesla elindította a GA4-es gyártósort, rengeteg kritikát kaptak miatta, de az új gyártósor kellett ahhoz, hogy heti 5000 darab Model 3 gördülhessen ki a gyárból, gyorsítva a Tesla piaci növekedését.

Március óta ezt a gyártósort a Model Y gyártására állították át a Model 3 helyett, de a nemrég napvilágra került képek arról tanúskodnak, hogy az új struktúra is elkészült:

A Tesla rengeteg eszköz elhelyezését kezdte meg a könnyűszerkezetes építménybe.

Megtudtuk, hogy néhány dolgozót arról tájékoztattak, hogy a leállás várhatóan a hónap végéig fog tartani, amíg befejezik a fejlesztéseket.

A Tesla valószínűleg a leállásból hátralévő időt arra fogja használni, hogy előkészítse az új gyártósor beindítását, amire egyébként az építési engedély iránti kérelemben úgy hivatkoztak, hogy GA4.5.

A fejlesztések célja a GA4 gyártókapacitásának növelése is. A gyártósorról tudjuk, hogy kevésbé automatizált, mint a fő gyárépületben található más gyártósorok.

Az előző hónapban a vezérigazgató, Elon Musk elmondta alkalmazottainak, hogy a GA4 fejlesztése a legfontosabb:

„A Model Y, főként a gyártósor, a legfontosabb egyaránt a termék-, és a gyártásfejlesztés szempontjából. A GA4 fejlesztése szintén kiemelkedően meghatározó. Azoknak, akik a GA4 gyártósoron dolgoznak, köszönöm, hogy elviselték a nehéz körülményeket. Ez hamarosan változni fog. Személyesen fogom ellenőrizni a gyártósort minden héten.”

A július 4-ei ünnepi leállás előtt a gyártósor 250 jármű előállítására volt képes egy műszak alatt.

A Tesla által benyújtott építési engedély iránti kérelem alapján egyéb fejlesztéseket is terveztek a Tesla fremont-i üzemében, ideértve egy másik óriás prés elhelyezését is. Ami a Giga Berlinben is helyet kap!

Ide kattintva csatlakozz a Magyar Tesla Club fórumunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról!