Ilyen lesz a végleges, olcsó, tisztán elektromos Dacia Spring

0

A Renault a 2019. év végi jelentésében megemlítette, hogy 2020-ban tervezik elindítani a teljesen elektromos Renault Twingo gyártását, és később, 2021–2022-ben pedig érkezni fog a teljesen elektromos olcsó Dacia is. Az eredeti híresztelések arról szóltak, hogy a Dacia Duster fog kapni egy elektromos változatot is, most viszont biztosra vehető, hogy egy teljesen új autóval készül a Renault. A gyártó csak „Dacia Urban City car” néven hivatkozik az új elektromos autóra, ami arra enged következtetni, hogy egy Sanderohoz hasonló méretű autóval fognak előrukkolni a franciák.

Azonban a román autógyártó bemutatta újdonságát, ami a Dacia Spring nevet viseli. A kompakt méretű SUV elsősorban városi használatra készül, a futurisztikus megjelenésnek köszönhetően pedig a célközönség a fiatalabb korosztály. Bárhogy is legyen, az autó elől-hátul LED-fényszórókat kapott, a hátsó lámpákon látható dupla nyilas grafika pedig hamarosan más modelleken is visszaköszönhet. Előröl nézve a Dacia Spring több közös stílusjegyet is felvonultat a kínai piacon már jelen lévő Renault City K-ZE-vel, elég csak a fényszórókat, az alatta lévő három részre osztott nappali menetfényt, vagy épp a hűtőrácsot említeni, ami szintén meglehetősen Renault-s lett.

Azonban történt egy kis baki, ugyanis a védjegyhivatal jóvoltából már láthatjuk a Dacia Spring nevű olcsó, tisztán elektromos modell végleges megjelenését.

Továbbá, sikerült a moldovai határ mellett is lencsevégre kapni egy vélhető sorozatgyártásra már alkalmas modellt, ami csak elől és hátul viselt némi álcafóliát.

A Dacia egyelőre nem hozta nyilvánosságra, hogy pontosan mekkora elektromos motor és akkumulátor került a Springbe, de az biztos, hogy WLTP szerint akár 200 kilométert is meg tud tenni majd egyetlen feltöltéssel.

Ősszel várható a végleges, olcsó, tisztán elektromos Dacia Spring hivatalos leleplezése, a forgalmazás leghamarabb 2021-ben indul. Ára pedig 15 ezer euró, nagyjából 5 millió forint körül alakulhat!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!