Elon Musk: nagyon közel járunk a teljesen önvezető autókhoz

0

Elon Musk a sanghaji World AI Conference rendezvényen lejátszott videóüzenetben elmondta, hogy a Tesla már teljesítette a kihívások java részét, ezért nagyon közel állnak ahhoz, hogy elérjék az autonómia ötödik szintjét. Ez az a szint, mikor már humán vezető nélkül tud közlekedni egy jármű!

„Bízom benne, hogy még idén sikerülni fog az L5 autonóm vezetési alapfunkciók alkalmazása, ez az egyetlen célunk.”

A Tesla az Alphabet Inc Waymójával és a General Motors Cruise-ával versenyez, hogy ezen iparágban vezető legyen. A koronavírus-járvány megerősítette a robotsofőrök szerepét a közösségi távolságtartás fontossága miatt, másrészt azonban gátolta a technológia finomhangolásáért felelős üzemek munkálatait is.

Musk azonban megjegyezte, hogy a sofőr nélküli 100%-ban önvezető autók a Tesla számára vízválasztók gazdasági szempontból. Hisz dollármilliárdok forognak kockán, rossz döntések esetén pedig óriási veszteségekkel kell szembenézniük.

A Bloomberg elemzése alapján 2040-re összesen 27 millió robottaxit helyezhetnek üzembe az Egyesült Államokban. A Cruise vezérigazgatója, Dan Ammann úgy gondolja, egy ezermilliárd dolláros üzlet lehet a vezető nélküli járművek piaca, miközben a rivális Waymo értékét már 100 milliárd dollárra becsülték.

Ide kattintva csatlakozz a Magyar Tesla Club fórumunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról!   

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!