A Jaguar mindent megtesz, hogy a lehető legjobb e-autót készítse el

0

Már két év telt el a Jaguar I-Pace megjelenése óta. Annak ellenére, hogy Európában több díjat és elismerést is kapott, az Egyesült Államokban azonban csak küszködött. Továbbá akadtak gondjaik az akkumulátorokkal is. A cégnek azonban nem szegték kedvét a nehézségek, Joe Eberhardt a Jaguar észak-amerikai részlegének vezetője úgy gondolja, hogy tanulniuk kell a hibáikból és a tanulságokat alkalmazniuk kell az érkező új elektromos járművekbe, ideértve az érkező XJ szedánt is.

Eberhardt elmondta az Automotive News-nak, hogy a Jaguar az XJ esetében nem egy e-autót akartak készíteni, hanem egy elektromos luxus szedánt. Melyre az elektromos meghajtás a legjobb választás. Pozicionálni is úgy fogják, mint egy luxus szedánt, csak éppen ez elektromos meghajtású.

Ez a formula azonban nem jött be a Jaguar számára. Ennek ellenére Eberhardt elmondta, hogy 2021-ben az XJ marketingstratégiájában is a belsőre, valamint a vezetési élményre fognak koncentrálni. Tehát lényegében az XJ az I-Pace szedán verziója lehet, azonos pozícionálással.

Eberhardt szerint az, hogy az I-Pace nem fogy olyan gyorsan, mint szerették volna külső tényezők hibája, nem az autóval és annak árazásával van a baj. Szerinte amíg ilyen alacsony a benzin ára, ennyire nincs kiépítve az infrastruktúra addig az emberek nem fognak váltani. Továbbá mivel ilyen új a technológia nem tudni azt, hogy az autók maradványértéke, hogyan alakul majd 3-5 év múlva.

Ezen tényezők ellenére Eberhardt úgy véli, hogy az elektromos meghajtást előnyben fogják részesíteni a márkák főleg azok, akiknek fontos a teljesítmény.

Az interjúból az is kiderült, hogy idéntől a Jaguar elkezdi „villanyosítani” a modell palettáját, a tisztán elektromos járművek mellett megjelennek a plug-in hibridek is.

Továbbá két új elektromos crossover bemutatását is tervezik, az egyik a Jaguar J-Pace a másik pedig a Land Rover „Road Rover” elnevezésű autója. Eberhardt elmondta az is, hogy a cég egyáltalán nem csalódott abban, hogy hol is áll az I-Pace de az elején arra számítottak, hogy egy ennyire jó terméket gyorsabban befogad majd a piac.

„Ez az út hosszabb lesz, mint azt gondoltuk”