Cybertruck Gigafactory – a Tesla újabb gyárat épít Texasban

1

A Tesla 5 millió dollár értékben üres telket vásárolt a texasi Austin mellett, egy új gyár felépítésére. A projektre összesen 60 millió dollárt szán. A múlt hónapban derült fény arra, hogy a cég legújabb gyára a texasi Austinban lesz. Úgy tűnik, hogy a Tesla igen gyorsan végig akarja nyomni ezt a projektet: a céljuk az, hogy ez év végére kész legyen a Model Y gyártósora.

A cég egy 2100 hektáros földterületet vásárolt meg Austin mellett. A területet jelenleg még homok- és kavicsbányászatra használják, ezek még egy ideig itt működnek, azonban rövidesen teljesen át fogják őket helyezni.

Az áthelyezési folyamat pedig már meg is kezdődött, ezzel egyidejűleg pedig a Tesla építőcsapata is elkezdett felkészülni a munkálatok megkezdésére. 

A vásárlás azonban egyelőre még nem teljesen hivatalos, mivel még nem kapták meg az összes helyi hatóság jóváhagyását. Amint ez megtörténik, hozzá is látnak az építkezéshez, valószínűleg 2020 harmadik negyedévében fog megtörténni. 

Az új gyárat Elon Musk a „Cybertruck Gigafactorynak” nevezi, mivel valószínűleg itt fogják majd gyártani a Tesla új elektromos kisteherautóját. Azonban mielőtt még megkezdődhetne a Cybertruck gyártása, a cég Model Y-ok előállítását tervezi az üzemben. 

Méghozzá nem is annyira a távoli jövőben, hanem akár már 2020 végén. Ugyanis a cég nem kisebb célt tűzött ki maga elé mint, hogy az év végére lesz egy működő gyártósoruk, ahol a Model Y fog készülni.

A Tesla által kitűzött célok igen bátornak tűnnek, főleg annak fényében, hogy még meg sem kapták az összes szükséges engedélyt. Azonban láttunk már csodát, abban sem hittek túl sokan, hogy a kínai gyár időben elkészülhet és mégis sikerült tartaniuk a határidőket.

A cég terjeszkedése elképesztő ütemben zajlik, éppen csak elkészült a Kínai gyár, bejelentették az új üzemet Berlin mellett, melynek munkálatai is csak épphogy megkezdődtek, most pedig ismét egy újabb gyárat terveznek. A Tesla ezzel a tempóval pár év alatt hozza be a több évtizedes lemaradását. 

Ide kattintva csatlakozz a Magyar Tesla Club fórumunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról!