Pletykafészek: Új elektromos SUV-t mutathat be a Mini?

0

A tisztán elektromos Minivel nagyot dobbantott a BMW-hez tartozó, angol eredetű márka, kiválóan sikerült párosítani a Mini stílusát és az elektromos meghajtást!

Éppen ezért bolondok lennének itt megállni, így hamarosan újabb, tisztán elektromos Mini modellek érkezése várható, ez nem vitás. Az angol Autocar magazin szerint pedig már meg is vannak a tervek a következő típushoz! A cikk elmondja, hogy értesülésük szerint egy tisztán elektromos és egy belsőégésű motorral szerelt SUV van a tervezők előtt jelenleg.

Az értesülés értemében az autók Kínában készülnek majd, az ottani leányvállalatukon keresztül, amiket aztán a kiválasztott országokban terveznek értékesíteni. Az elektromos SUV nem egy, már létező padlólemezre épülne, hanem új fejlesztés lenne, ötajtós kivitelben érkezne, nagyjából a BMW X1 méreteivel.

Az újonnan érkező MINI SUV-vel akkora tervei vannak a BMW-nek, hogy az Kínában akár az i3 leváltását is okozhatja, erre az új modellre! A név, vagy bármilyen technikai adat természetesen még nem ismert, ellenben a felhasználandó akkumulátor technológiájával, ami az autós magazin szerint talán már kobalt-mentes kémiai megoldáson alapulhat, az SVolt vállalattól! Ez a kisebb SUV pedig még csak a kezdet, hiszen 2024-ben ezt majd egy nagyobb testű, hasonló kivitelű autó követheti, elsősorban az USA piacát megcélozva!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!