Újabb ázsiai akkugyár érkezik Európába

0

A kínai SVOLT Energy Technology cég egy kínai akkumulátorgyár, aminek 2018-ban sikerült függetlenné válnia a szintén kínai Great Wall Motor autógyártól. Ha pedig már itt a szabadság, rögtön bele is vágnak 5 új lítium-ion gyár felállításába világszerte. Terveik szerint ez az 5 gyáregység 2025-re már termelni is fog, az alábbi megoszlás szerint:
– 3 kínai gyár, összesen 60 GWh (15,15 és 30 GWh elosztásban)
– 1 Európában: 20 GWh
– 1 az Egyesült Államokban: 20 GWh

Az európai beruházás értéke 2 milliárd euró lesz, ám sajnos a helyszínről még nem döntöttek. De az biztos, hogy a gyártósorok mellett kutatás-fejlesztés is lesz majd az európai gyárban. Az építkezés 2020 második felében megindulhat, míg a termelés 2022-től. Ám addig dolgoznak jelenlegi, Changzhou-béli gyáruk termelésének bővítésén, hogy a jelenlegi 12 GWh gyártói kapacitást feltornázzák 70 GWh-ra. A Great Wall Motor mellett további német és francia autógyártóknak is gyártanak cellákat. Az alábbi, gyári SVOLT prezentációból pedig még a következő diát ajánljuk megtekinteni, amin az SVOLT termékei és fő irányvonalai tekinthetők meg:
Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

 

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!