2022-ben jöhet az első tisztán elektromos Alfa Romeo?

0

Az angol Autocar már sok érdekességet megjósolt, amik végül meg is valósultak. Remélhetően ismét beletrafáltak a közepébe, és bejön a tippjük, miszerint 2022-ben az Alfa Romeo bemutathatja története első tisztán elektromos meghajtású autóját. Az FCA által birtokolt márka eddig nem nagyon villantott a témában, kivéve a 2019 márciusában plug-in hibridként bemutatkozó Alfa Romeo Tonale-t, amiben a dolgok jelen állása szerint két elektromos motor is lesz.

Ám ez még csak a belépő, a fent linkelt angol nyelvű cikk értelmében érdemes megtekinteni a következő FCA prezentációs diát, amin látható, hogy egy BEV jelölésű, még letakart modell látható.

A letakart típus mellett a 2022-es évszám is ott van. A dia régi, a tipp új: a titokzatos modell a PSA e-CMP padlólemezére épülne majd. Ha ez igaz, akkor a C szegmenstől egy kicsit kisebb, SUV formájú autót várhatunk, a Peugeot e-208 tudásával, ami 50 kWh-s akkupakkot, 136 LE-t és közel 300 km WLTP hatótávot jelent.

Külsőre pedig a Tonale stílusjegyeit köszönhetnek vissza, ami valljuk be, igen szemet gyönyörködtető. Az Autocar cikkében az Alfa Romeo megerősítette, hogy a most még B-CUV néven ismert autóban meglesz a „family feel”, vagyis vélhetően akár családi autóként is tekinthetünk majd rá, ugyanakkor az Alfa Romeós teljesítmény is adott lesz!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!