A Mercedes-Benz EQV már rendelhető

0

Megérkezett hivatalosan is az EQ termékcsalád második tagja. Az EQC után SUV után már rendelhető státuszba került az EQV furgon, amiről első körben 2019 márciusában számoltunk be. Egy évvel később márciusban már a téli tesztelés zajlott, most pedig itt van a maga valójában a Mercedes-Benz EQV 300. A németországi kezdőár 71388 euró!

Az EQV a harmadik tisztán elektromos furgon a Daimler háza tájáról (eVito, eSprinter), míg a fentebb leírtak értelmében ő a második tagja a Mercedes-Benz tisztán elektromos EQ termékcsaládjának. Míg a két korábbi elektromos furgon külsőre semmiben sem tér el a belsőégésű motorral szerelt kivitelektől, az EQV bőven hozza a saját egyéniségét, nem keveset merítve az EQC megoldásaiból.

Műszaki adatok tekintetében elmondhatjuk, hogy egy 150 kW-os elektromos motor teljesít szolgálatot a furgonban, míg a lítium-ion akkupakk úgy helyezkedik el a padlólemezben, hogy nem vesz el helyet a belső térből. Ennek kapacitása 100 kW, amiből 90 használható fel. A 11 kW-os AC fedélzeti töltő Delphi gyártmányú és háromfázisú. A DC villámtöltés maximális teljesítménye 110 kW lehet, de vélhetően egy 84 kW körül alakulhat a valóságban.

Ez még a tavaly márciusi tanulmány belsejéről egy kép, a végleges változat utasteréről egyelőre nincsen információ!

A hatótáv 418 km lett a WLTP vizsgálat során. Az EQV átlagfogyasztása a 19,7 és a 20,8 kWh/100 km környékén mozog, míg a végsebesség alapesetben 140 km/h, de opcióként kérhető hozzá a 160 km/h sebesség elérésének lehetősége is.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!