Gyorsabbak lesznek a Teslák

0

Pár nappal ezelőtt a Tesla online konfigurálójában új gyorsulási adatok jelentek meg a két „zászlóshajó” modell a Raven Model S és a Model X Performance mellett. Miközben a már alapból is rendkívül gyors járművek ismét jobbak lettek, a Model S gyorsulása 2,3 másodpercre (0-60 mph), a Model X-é pedig 2,6 másodpercre javult.

Úgy tűnik, hogy már a jelenlegi Raven Model S és Model X Performance tulajdonosok szintén megkapják a gyorsulást javító frissítést. Marques Brownlee Tesla tulajdonos, aki egyébként a YouTube-ra készít videókat azt allítja, hogy a jobb gyorsulás még nem minden. Szerinte az új frissítés a még hatékonyabb start érdekében tartalmazza az úgynevezett „Gepárd állást” (Cheetah Stance).

Mint ahogyan a Sentry mód, úgy ez a frissítés is teljesen ingyenes lesz a Raven Model S és a Model X Performance tulajdonosoknak. Brooks Weisblat veterán drag racer és Tesla tulajdonos tesztjei alapján úgy tűnik, a Gepárd mód nem vicc, a Model S esetében 46 lóerő pluszt ad az autó teljesítményéhez. Az pedig, hogy ez teljesen ingyen érkezik, még jobbá teszi az egészet.

A felhasználókat a következő üzenet várja:

„Frissítés elérhető – A Model S Performance Teslád még gyorsabb lesz.”

A most érkező frissítésnek köszönhetően a Raven Model S és a Porsche Taycan Turbo S küzdelme a negyed mérföldes gyorsulásnál még izgalmasabb lesz. A két csúcsmodell közötti verseny negyed mérföldön eddig is nagyon szoros volt, de a Taycan a sebességváltójának köszönhetően előnyre tett szert. Az új frissítésnek köszönhetően a Raven Model S most már sokkal veszélyesebbnek tűnik negyed mérföldön, de ez a Model X Performance változatára is igaz.

Még izgalmasabb az a tény, hogy ezeket az elképesztő fejlesztéseket csak a „kifutó modellek” kapják meg. A zászlóshajók következő generációja a Plaid Model S és Model X még ezeknél is gyorsabbak lesznek a hárommotoros hajtásnak köszönhetően. Azonban úgy tűnik, nem csak egyenesben lesznek nagyon gyorsak, mivel a Plaid Model S kanyarodási képességeit a Nürburgringen csiszolják. Nyilván a Plaid Model S drágább is lesz, mint elődjei, de még így is biztosan olcsóbb lesz, mint a rivális Porsche Taycan.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.